Vilniaus apskr. VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja DELFI teigė, kad ketvirtadienį, šiek tiek po 21 val., oro uosto darbuotojai iškvietė policijos pareigūnus prašydami pagalbos. Pirminiame pranešime buvo teigiama, kad leidžiasi lėktuvas, kuriame yra agresyvus pilietis, kuris konfliktuoja su įgula ir keleiviais.

Į vietą atvykę policijos pareigūnai rado ne vieną, o net tris Lietuvos piliečius, kurie lėktuve susimušė.

J. Samorokovskajos teigimu, pareigūnus pasitikęs stiuardas paaiškino daugiau konflikto detalių: „Jis pastebėjo, kad trys keleiviai pradėjo keiktis necenzūriniais žodžiais, o vėliau, konflikto metu, vienas kitą sugriebė už drabužių, sudavė vienas kitam“.

Stiuardas išskyrė abi konflikto puses, tačiau tuo situacija nesibaigė.

Jauniausiam konflikto dalyviui – 26-eri, kitiems dviem – po 37 metus. Teigiama, kad į atlapus vienas kitam kibo tik du iš jų.

„Abi konflikto pusės buvo sulaikytos ir pristatytos į komisariatą, – patvirtino J. Samorokovskaja. – Du konfliktavę vyrai turėjo vienas kitam pretenzijų, buvo galimai neblaivūs, bendraujat sklido alkoholio kvapas, svirduliavo, teigė, kad vartojo alkoholinius gėrimus.“

Policijos atstovai DELFI patvirtino, kad vyrams buvo nustatytas lengvas ir vidutinis girtumas. Abu vyrai policijoje parašė pareiškimus prieš vienas kito veiksmus, trečiasis pretenzijų neturėjo. Tiesa, nors pretenzijų jis kitiems ir neturėjo, jam taip pat gresia atsakomybė, pretenzijų dėl jo elgesio turi pareigūnai.

Vyrams gresia atsakomybė. Greičiausiai, dėl viešosios tvarkos pažeidimo.