„Ji neatleista, ji tęsia darbą. Antrai kadencijai nepaskirta, lygiai kaip buvo su buvusiu Aukščiausiojo Teismo teisėju Vytautu Greičiumi, kurio Seimas neatleido. Tai čia ta pati praktika panaudota. Dauguma, ir didžiosios frakcijos žmonės, susilaikė nepriimdami sprendimo, tai lieka galioti ta sutartis, kuri yra“,- penktadienį žurnalistams sakė V. Pranckietis, komentuodamas Seimo sprendimą neatleisti kadenciją baigiančios D. Raudonienės iš Seimo kanclerės pareigų.

Jis neatmetė, kad ateityje vėl gali būti teikiama D. Raudonienės kandidatūra kitai kadencijai.

„Manau, kad ateis laikai, kada vis tiek norės, kad kažkoks sprendimas būtų priimtas. Mes galime tada teikti ją iš naujo. (...) Aš dabar neturėsiu iniciatyvos, nes mane tenkina jos darbas. Aš manau, kad ji galėtų likti, tegul dirba“,- svarstė V. Pranckietis.

Parlamento vadovas neatmetė, kad ateityje Seimo kancleris galėtų būti politinio pasitikėjimo. „Manau, kad pokytis galėtų būti ties naująja Seimo kadencija, tada būtų interesas naujajai daugumai gal būt turėti savo kanclerį, tokiu būdu pereinant prie to, kad kancleris būtų politinio pasitikėjimo“,- sakė V. Pranckietis.

Jis pažymėjo, kad Prezidentūroje ir ministro pirmininko tarnyboje dabar yra politinio pasitikėjimo kancleris.

2014 m. gruodžio 23 d. Seimo kanclere paskirtos D. Raudonienės kadencija turėjo pasibaigti šių metų gruodžio 23 d.

Seimo kancleris yra Seimui bei Seimo valdybai atsakingas ir atskaitingas valstybės tarnautojas – įstaigos vadovas.

Seimo kanclerį įstatymų nustatyta tvarka 5 metams skiria ir iš pareigų Seimo pirmininko siūlymu atleidžia Seimas.