„Prezidentas jau beveik du mėnesiai neranda sprendimo kaip atsikratyti J. Narkevičiaus, labai aiškiai sako savo politinę, moralinę poziciją, tačiau paties mechanizmo neranda“, – „Žinių radijo“ laidoje kalbėjo E. Gentvilas.

Liberalo teigimu, G. Nausėda turėtų dar kartą susitikti su premjeru Sauliumi Skverneliu ir paraginti jį prisiimti atsakomybę.

„Prezidentas galėtų dar kartą pasikviesti S. Skvernelį ir sakyti „kolega, premjere, mes sutarėme, kad tu prisiėmei atsakomybę ir nepermetinėk atsakomybės Karbauskiui ir kitiems valstiečiams, neprisidenginėk““, – teigė politikas.

Anot Liberalų sąjūdžio nario, G. Nausėda turi teisę pareikalauti J. Narkevičiaus atsistatydinimo, nes pats į šias pareigas jį ir paskyrė.
„Prezidentas turi teisę paskyręs ministrą pareikalauti šito ministro pasitraukimo“, – savo nuomonę išreiškė politikas.

E. Gentvilo teigimu, prezidentas šioje situacijoje elgiasi per minkštai ir kompromituoja savo kaip prezidento galias. Anot parlamentaro, jei prezidentas nesiims jokių ryžtingesnių sprendimų, J. Narkevičius susisiekimo ministro poste išliks iki ateinančių Seimo rinkimų.

„Jeigu toks baksnojimas jam tinka, tegu baksnoja iki kitų metų spalio mėnesio ir kompromituoja savo kaip prezidento galias. Šitoje vietoje prezidentas kol kas elgiasi per minkštai. Jis jau seniai galėjo pastatyti klausimą ant briaunos, bet jis nesiryžta. Matyt, pati žmogiška natūra yra tokia, o patarėjai, jo aplinka nesugeba suformuluoti aiškiai algoritmo, kaip reikėtų elgtis, tai ir tęsiasi istorija. Dar vienas atsitraukimas prezidentą atves prie to, kad mes spalio mėnesį turėsime J. Narkevičių ministro kėdėje“, – prezidentą sukritikavo E. Gentvilas, šalies vadovui linkėdamas ryžtingesnių sprendimų.

ELTA primena, kad pirmadienį prezidento vyriausiasis patarėjas vidaus politikos klausimais Povilas Mačiulis po šalies vadovo susitikimo su premjeru teigė, jog sprendimas dėl susisiekimo ministro J. Narkevičiaus likimo poste bus priimtas kitą savaitę.

Savo ruožtu premjeras S. Skvernelis, reaguodamas į šalies vadovo pareiškimą, viena vertus, toliau tvirtino nematąs teisinio pagrindo atleisti J. Narkevičių, kita vertus, užsiminė, kad verdiktas dėl ministro gali būti ir 2020 m. pradžioje.

Antradienį Vyriausybės vadovas užsiminė, kad tik sausio pradžioje valdančiosios koalicijos partneriai rinksis į išplėstinę tarybą aptarti susisiekimo ministro klausimo.

Po virtinės viešojoje erdvėje dėmesio sulaukusių skandalų, kuriuose figūravo J. Narkevičius, prezidentas G. Nausėda susisiekimo ministrui pareiškė nepasitikėjimą ir kelis kartus paragino jį trauktis iš pareigų.