DELFI primena, kad pirmadienį per susitikimą su prezidentu Gitanu Nausėda premjeras Saulius Skvernelis paprašė atidėti J. Narkevičiaus klausimą iki kitos savaitės, po to, kai bus priimtas biudžetas. Tai po susitikimo perdavė šalies vadovo patarėjas vidaus politikos klausimais Povilas Mačiulis.

„Prezidentas susitikimas dar kartą pabrėžė, kad visuomenės ir valstybės vadovą pasitikėjimą praradęs susisiekimo ministras yra tapęs Vyriausybės problema, o užsitęsęs šios problemos sprendimas menkina Vyriausybės ir valstybės institucijų autoritetą. Premjeras paprašė galimybės šią savaitę koncentruotis į svarbiausią metų įstatymą – 2020 m. biudžetą, sprendimą dėl ministro premjeras pažadėjo priimti kitą savaitę“, – sakė P. Mačiulis.

Pasak šalies vadovo patarėjo, prezidentas nuosekliai laikosi savo pozicijos, kad J. Narkevičius negali toliau tęsti savo pareigų. P. Mačiulis kol kas nespekuliavo tema, ką Prezidentūra darys, jei ir kitą savaitę premjeras neatleis ministro.

Premjeras po to sakė, kad sprendimą dėl ministro priiminės su visais valdančiaisiais, nes tai gali turėti ilgalaikių pasekmių, nuo to esą gali net priklausyti Vyriausybės likimas.

R. Karbauskis kartoja nematąs priežasčių, kodėl J. Narkevičius turėtų trauktis, ir visas keliamas problemas vadina opozicijos išpūstu burbulu.