Šalies vadovas bylai pateikė ikiteisminio tyrimo dokumentus, kurių atskleidimas galėtų pakenkti ikiteisminio tyrimo eigai.

„Gruodžio 18 dieną gautas prezidento prašymas dėl papildomų įrodymų prijungimo prie bylos medžiagos ir bylos nagrinėjimo uždarame posėdyje“, – BNS sakė teismo atstovė Lina Nemeikaitė.

Civilinėje byloje ieškinys dėl neteisėto atleidimo iš teisėjo pareigų pareikštas prezidentui, Seimui ir Teisėjų tarybai.

Ieškiniu V. Bavėjanas prašo pripažinti neteisėtais nutarimus ir dekretą dėl jo atleidimo. Buvęs teisėjas laikosi pozicijos, kad jis galėjo būti atleistas tik Seime surengus apkaltos procedūrą.

Anot L. Nemeikaitės, prezidentas, Seimas ir Teisėjų taryba nesutinka su V. Bavėjano ieškiniu.

Prezidento patarėja Jūratė Šovienė yra sakiusi, kad V. Bavėjanas 2018 metų rudenį neformaliai bendraudamas su baudžiamojon atsakomybėn patrauktu asmeniu toleravo pateiktus pasiūlymus daryti galimą neteisėtą poveikį bylą nagrinėjantiems teisėjams dėl švelnesnės bausmės paskyrimo.

Anot patarėjos, per neformalų susitikimą V. Bavėjanas „aptarinėjo galimybes šio asmens naudai paveikti atitinkamus valstybės tarnautojus, kad būtų pažeista nešališka bylų skirstymo tvarka“.

V. Bavėjanas teisėsaugos įtarimus neigia.

Atleidimą iš pareigų yra apskundęs ir kitas teisėjų korupcijos byloje įtariamas Aukščiausiojo Teismo teisėjas Egidijus Laužikas, tačiau šios bylos nagrinėjamas dar nėra prasidėjęs.

Teisėjų korupcijos byloje įtarimai pareikšti daugiau nei 50 asmenų.