„Mes girdėjome premjero pažadą spręsti susisiekimo ministro klausimą artimiausiu metu – kitą savaitę, tai tikrai tikimės, kad taip ir įvyks. Prezidentas labai aiškiai pasakė savo nuomonę dėl susisiekimo ministro – jis yra praradęs tiek prezidento, tiek visuomenės pasitikėjimą, ir tikimės, kad šis klausimas premjero bus išspręstas“, - LRT radijui teigė S. Krėpšta.

Patarėjas atmetė viešojoje erdvėje sklandančią mintį, esą J. Narkevičiaus paslaugų Ministrų kabinete S. Skvernelis gali atsisakyti nebent po to, kai Seime bus priimtas 2020 m. biudžetas. Jo teigimu, jokio panašaus susitarimo tarp prezidento ir premjero nebuvo.

„Pokiliminių derybų nėra, yra labai aiškūs prioritetai, ką reikia valstybei padaryti. Biudžetas yra svarbiausias finansinis dokumentas, o iki metų pabaigos tikrai nedaug laiko liko ir jį reikia priimti.
Ministro klausimas yra atskiras klausimas – visi ministrai turi būti puikios reputacijos ir būti tinkami eiti pareigas. Prezidentas aiškiai pasakė, kad šis ministras nėra tinkamas savo pareigoms“, – kalbėjo S. Krėpšta ir dar kartą pabrėžė, kad prezidento išsakyta pozicija yra labai aiški.

„Yra labai aiški vertybinė pozicija išsakyta ir mes tikrai laukiame premjero sprendimo“, - apibendrino jis.