„Priežastys – rizikų visuma: ir tai, kad motina turėjo sunkumų tiek nėštumo metu, tiek su jos sveikata yra klausimų, kurių nesinorėtų įvardyti. Dar rizika susijusi su tuo, kad partneris paliko, ji liko visiškai viena. Turint omeny visas tas rizikas, turėjo suveikti sistema, turėjo įsitraukti pagalba“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė L. Kukuraitis.

Anot ministro, skirtingai nuo kitų rezonansinių atvejų, apie šiai moteriai kylančias rizikas specialistai nežinojo.

„Medikai žinojo ir, tikėtina, matė tas rizikas, bet tarnybų neinformavo – nei socialinių darbuotojų, nei vaiko teisių, kas paprastai šiuo metu jau vyksta, jei nėštumo metu matomos rizikos“, – pridūrė L. Kukuraitis.

Jis taip pat apgailestavo, kad daugiau nei prieš savaitę nepavyko išvengti kūdikio mirties Klaipėdoje, nors tarnybos kas savaitę lankėsi vaiko šeimoje.

Naujagimiui buvo atlikti tyrimai, taikytas gydymas, gyvybei pavojus negresia.

„Jis buvo ištirtas, paskiepytas, suteiktas reikalingas gydymas. Šiuo metu būklė yra pagerėjusi ir stabili“, – sakė ligoninės atstovė.

Ligoninės duomenimis, vaikelis gimė išnešiotas, be apsigimimų požymių.

Kaip įtariama, ką tik pagimdytas naujagimis su virkštele pirmadienį, 17.44 val., rastas Taikos gatvėje, Vilniuje.

Bute rasta ir 34-erių naujagimio motina, ji dėl būklės po gimdymo pristatyta į ligoninę.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo nužudyti.

Kaip BNS sakė Vaiko teisių apsaugos tarnybos viešųjų ryšių atstovas Arūnas Malinovskis, iki šiol šeima tarnybai žinoma nebuvo.

„Šeima tarnybai nebuvo iki šiol žinoma. Bendraujama su šeima, su artimaisiais, kad būtų nustatyta, ar vaikui bus saugu ten augti“, – sakė jis.