„Žinau, kad neužilgo, po Naujųjų metų, rinksis koalicijos išplėstinė taryba ir ji spręs, nes tai yra koalicijos klausimas“, – LRT radijo laidoje teigė V. Pranckietis, akcentuodamas, kad vienareikšmiškai vertinti situacijos negalima. Anot politiko, visų pirma, koalicija turi susitarti, kaip toliau gyvuos Vyriausybė.

Pasak Seimo pirmininko, svarbiausia buvo išsaugoti koaliciją iki 2020 metų valstybės biudžeto įstatymo priėmimo. Visgi V. Pranckietis įsitikinęs, kad susisiekimo ministras turi moralės problemų.

„Problemų su moraline puse – taip, yra. Kaip premjeras sako, teisinių argumentų nėra, bet ta kita (moralinė. – ELTA) pusė egzistuoja, todėl ir yra svarstoma. Visuomenė čia ne be reikalo įsiaudrino... Gal neįsiaudrino, bet kalba apie tai, kaip ministrai galėtų išvengti tokių situacijų, į kokias buvo papuolęs Jaroslavas Narkevičius“, – kalbėjo Seimo pirmininkas.

ELTA primena, kad pirmadienį prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas vidaus politikos klausimais Povilas Mačiulis po šalies vadovo susitikimo su premjeru Sauliumi Skverneliu teigė, kad sprendimas dėl susisiekimo ministro J. Narkevičiaus likimo poste bus priimtas kitą savaitę. Šią savaitę susikoncentruoti į biudžeto priėmimą paprašė pats S. Skvernelis, informavo P. Mačiulis.

Po virtinės viešojoje erdvėje dėmesio sulaukusių skandalų, kuriuose figūravo J. Narkevičius, prezidentas G. Nausėda susisiekimo ministrui pareiškė nepasitikėjimą ir kelis kartus paragino jį trauktis iš pareigų.

Savo ruožtu premjeras S. Skvernelis, reaguodamas į šalies vadovo pareiškimą, teigė nematąs teisinio pagrindo atleisti J. Narkevičių.

Premjeras Saulius Skvernelis antradienį taip pat teigė, kad sausio pradžioje valdančiosios koalicijos partneriai rinksis į išplėstinę tarybą aptarti susisiekimo ministro J. Narkevičiaus