„Šiandien nepanaudotų lėšų kelių asfaltavimui, kelių priežiūrai Lietuvoje yra 160 mln. eurų tiesiog dėl to, kad ministras nesugebėjo organizuoti darbo“, – „Žinių radijui“ trečiadienį teigė R. Karbauskis, pridurdamas, kad, jo nuomone, R. Masiulis būdamas ministru tiesiog užsiiminėjo viešaisiais ryšiais.

„Valstiečio“ teigimu, dėl to, kad šiandien lietuviams tenka važinėti blogais keliais, kaltas yra būtent R. Masiulis.

„Yra apvogta valstybė, mes šiandien važinėjame blogais keliais dėl to, kad kažkas – tiesiai galiu įvardinti, kad Rokas Masiulis, – nesugebėjo atlikti savo pareigų, ir tai yra faktas“, – sakė jis.
Politikos teigimu, teigiami pokyčiai susisiekimo srityje prasidėjo tuomet, kai R. Masiulį poste pakeitė viešojoje erdvėje daug kritikos sulaukiantis Jaroslavas Narkevičius.

„Tie pokyčiai, kurie dabar vyksta – puikūs, teisingi pokyčiai – jie neduoda iš karto efekto. Gal po dvejų metų išlyginsime tą panaudojimą ir tas 160 mln. bus panaudota. Bet stebuklų nebūna ir per vieną dieną tos situacijos nepakeisi“, – aiškino politikas.

R. Masiulis trečiadienio rytą pareiškė, kad teiginiai, esą lėšos kelių asfaltavimui neįsisavinamos, yra melas.

„Nė vienas euras, skirtas keliams, nelieka nepanaudotas, tik kartais dėl rangovo vėlavimo ar kitų priežasčių persikelia pabaigimui į kitus metus, bet skirti pinigai visada yra panaudojami. Visos kelių programos lėšos yra įrašytos į sutartis su rangovais ir negali būti nepanaudotos“, – trečiadienį feisbuke rašė R. Masiulis.

Buvęs ministras savo ruožtu sukritikavo valdančiuosius. Pasak jo, antradienį Seime patvirtintas 2020 m. valstybės biudžeto projektas yra triuškinantis smūgis kelių priežiūrai – tiesimui, remontui bei kelininkams. Biudžeto lėšų kelių tvarkymui sumažinimas, pasak politiko, virs netvarkomais keliais ir kelininkų bankrotais. Kartu R. Masiulis iškėlė klausimą: jei dabartinis ministras Jaroslavas Narkevičius, kaip teigia valdantieji, dirba gerai, kodėl jo kuruojamoje srityje yra mažinamas finansavimas.

„Negi abejojama, kad jis sugebės jas panaudoti? Dar keisčiau, kodėl ministras nekovojo dėl biudžeto!? Tokių lėšų praradimas yra didžiulis smūgis ir pačiai ministerijai“, – rašė R. Masiulis.