„Nematau argumentų, kodėl prezidentas turėtų vetuoti, juolab, kad tai yra įsipareigojimai tiems patiems žmonėms“, – LRT radijo laidoje kalbėjo V. Pranckietis. Seimo pirmininkas pabrėžė, kad prezidentui vetavus biudžetą gali pritrūkti laiko atmesti veto.

Pasak V. Pranckiečio, šalies vadovas greičiausiai nenorės vetuodamas biudžetą stabdyti įsipareigojimų NATO ir pensijų didinimo finansavimo.

Nemanau, kad prezidento tikslas yra stabdyti NATO įsipareigojimų finansavimą, stabdyti pensijų didinimo finansavimą. Yra atsižvelgta į prezidento siūlymus ir toliau tokių rimtų priežasčių nėra, o tolimesnė diskusija visada gali būti keliama ir tegul ji bus keliama, ir kiti metai parodys mūsų galimybes ir gebėjimus eiti į tą gerovės valstybę arba į tą darnią Lietuvą“, – teigė Seimo pirmininkas.

Visgi politikas sutinka, kad greičiausiai 2020 m. valstybės biudžetas negali atliepti visų lūkesčius. Nepaisant to, V. Pranckietis džiaugėsi, kad visos sritys yra finansuojamos.

„Galima kritikuoti visada, kadangi norima išleisti daugiau, o surinkti mažiau, tačiau reikia daryti subalansuotai, todėl visiškai, kad visi būtų patenkinti (negali būti – ELTA). Opozicijos darbas yra kritikuoti, kas yra padaryta, bet bendras bruožas, kad visos sritys yra finansuojamos“, – savo poziciją išsakė Seimo pirmininkas.