Ministerija šiai streikuoti grasinančiai Andriaus Navicko vadovaujamai profesinei sąjungai žada pristatyti Finansų bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijų parengtas pastabas dėl švietimo atstovų keliamų reikalavimų dar gegužę prasidėjusiose derybose.

„Tikimės, kad pavyks rasti sutarimą“, – BNS sakė ministro atstovas spaudai Kęstutis Butvydas.

Prieš metus streikus rengusios LŠDPS vadovas A. Navickas tvirtina, kad politikai neatsižvelgė į visus keliamus reikalavimus, tačiau sprendimą dėl naujų streikų galimybės atideda iki pavasario.

„Išklausysime išvadas, laukiame, kad jas plačiau pakomentuotų, tuomet šauksime tarybos posėdį ir vertinsime, kaip čia daryti. Bet esmė, kad derybos yra atnaujintos ir dėl etatinio darbo apmokėjimo modelio pakeitimo, galvoju, sulauksime ir tų išvadų, kurios numatytos vasario pirmąją. Tada, jei derybų rezultatai netenkins, organizuosime streiką kovą, balandį“, – BNS teigė A. Navickas.

Derybos dėl kolektyvinės sutarties su šia profsąjunga vyksta nuo gegužės mėnesio.

Vyriausybė ir keturios švietimo srities profesinės sąjungos gruodžio pradžioje pasirašė atnaujintą susitarimą, pagal kurį kitų metų valstybės biudžete yra numatyti papildomi 110 mln. eurų švietimui. Susitarta jau nuo sausio imtis ikimokyklinių ir priešmokyklinių įstaigų pedagogų atlyginimų sulyginimo, pritarta mokytojų algų kėlimui 10-čia procentų nuo ateinančio rugsėjo.

LŠDPS pakeitimams pritaria, bet sutarties iš esmės nepalaikė, nes, pasak A. Navicko, „užbėgant už akių pasirašytas blogesnis variantas, nei buvo galima gauti“.

Jo profesinė sąjunga papildomai reikalauja iš esmės peržiūrėti etatinio apmokėjimo modelį, prašė Seimo patvirtinti ilgalaikę viešojo sektoriaus darbuotojų algų kėlimo strategiją.

Šalims susitarus, ministerija dar turės gauti Vyriausybės įgaliojimą pasirašyti sutartį.