Jis pabrėžė, kad nors valdantieji kalba apie nepanaudotas Kelių programos lėšas, jos vistiek atiteks kelininkams anksčiau ar vėliau atlikus numatytus darbus.

„Užšaldyti galima tik sekančio, o ne šio biudžeto lėšas. O užšaldymas 2020 metų biudžeto reiškia nepasitikėjimą dabartiniu ministru, nes jam reikės tuos projektus įvykdyti. Jei sakoma, kad užšaldoma dėl nepanaudojimo, tai reiškia, netikima, kad ir ateityje tai bus padaryta. Bet jei ministras, anot Ramūno Karbauskio, dirba gerai, kam tada tas lėšas šaldyti“, – BNS sakė R. Masiulis.

„Gal ministras turėjo kiečiau kovoti dėl savo biudžeto ir kelininkų, kuriems, kaip sako, atstovauja“, – pridūrė jis.

Buvusio susisiekimo ministro teigimu, valdantieji klaidina visuomenę teigdami, kad Kelių programos lėšos buvo prastai naudojamos, o dėl to esą kaltas ir R. Masiulis.

„Girdime pastangas klaidinti visuomenę. Sakyti, kad likus ketvirčiui iki metų pabaigos dar yra nepanaudota kiek daugiau nei ketvirtadalis šiemet programai skirtų lėšų ir per paskutinį ketvirtį jos visos nebus įsisavintos, yra neteisybė (...) Iš tų Vyriausybės minimų 166 mln. eurų didžioji dalis tikrai bus panaudota“, – sakė R. Masiulis.

Vyriausybė pirmadienį pritarė siūlymui vaiko pinigus didinti iki 60 eurų ir iki 100 eurų daugiavaikėms šeimoms, o lėšų tam rado įšaldydama nepanaudotas Kelių ir Klimato kaitos programų lėšas. Premjeras Saulius Skvernelis Vyriausybės posėdyje sakė, kad Kelių programos lėšos yra įšaldomos, nes jos nėra panaudojamos, o „valstiečių“ lyderis R. Karbauskis dėl to apkaltino R. Masiulį.

„R. Masiulis, kuris ilgą laikotarpį vadovavo ministerijai, padarė maksimaliai, kad sužlugdytų šitą programą. Mūsų skaičiavimais, jei neklystu, neišasfaltuota apie 1 tūkst. kilometrų kelių, kuriems buvo skirti pinigai“, – antradienį žurnalistams tvirtino R. Karbauskis.

Seimas dėl galutinio kitų metų biudžeto projekto balsuos antradienį.