„Dėl etikos klausimo mes tikrai tikimės, kad Valstybinė tarnybinės etikos tarnyba (Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK). – ELTA) pradėjo tyrimą, ir jis baigsis kuo greičiau bei visi klausimai bus atsakyti. Šiek tiek liūdna, kad galbūt tokie klausimai užgožia svarbesnius sprendimus. Šiandien, kaip žinome, Seime bus galutiniai balsavimai dėl biudžeto. Vis dar yra neaiškumas, ar pavyks išlaikyti fiskalinę drausmę.

Prezidentas ne kartą sakė, kad fiskalinė drausmė yra absoliučiai raudona linija ir biudžetas turi būti subalansuotas. Mes turėjome labai karčios patirties prieš dešimtmetį. Seime šiandien taip pat yra dar vienas klausimas, susijęs su individualios veiklos apmokestinimu ir tam tikrais siūlymais mažinti šios veiklos apmokestinimą֧“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė jis.

Minėti klausimai, pasak S. Krėpštos, šiuo metu turėtų būti svarbiausi.

„Siūlyčiau šiandien koncentruotis į šiuos du klausimus ir tikiuosi, kad Seimas taip pat atsakingai pažiūrės į balsavimą ir esamomis sąlygomis priims patį geriausią biudžetą, kokį tik galima“, – pridūrė jis. Kaip ELTA jau rašė, Seimas antradienį ketina galutinai balsuoti dėl kitų metų valstybės biudžeto projekto patvirtinimo.

Praėjusią savaitę po svarstymo už patobulintą kitų metų biudžeto projektą balsavo 70 parlamentarų, prieš – 11, susilaikė – 27.

Taip pat pirmadienį Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimą dėl gatvės, kurioje gyvena ministras pirmininkas Saulius Skvernelis, asfaltavimo aplinkybių.

Bus aiškinamasi, ar S. Skvernelio privatūs interesai nepaveikė sprendimų skirti finansavimą gatvės Vilniaus rajone, kurioje jis gyvena, asfaltavimo darbams. Taip pat bus tiriama, ar, svarstant bei priimant minėtuosius sprendimus, premjerui nekilo Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatyme nustatyta pareiga nusišalinti.

Tyrimas pradėtas žiniasklaidoje paskelbtos informacijos pagrindu bei gavus Vyriausybės kanceliarijos, Susisiekimo ministerijos ir Vilniaus rajono savivaldybės atsiųstus dokumentus.