Siūloma nustatyti, kad Seimo nariui tenkantis „krepšelis“ būtų ne mažesnis kaip trys (arba keturi, jei Seimo nariui yra skirtos keturios padėjėjų/patarėjų pareigybės) koeficientų intervalo vidurkiai.

Valstybės tarnybos įstatymas garantuoja Seimo nariui tam tikrą atlyginimų jo padėjėjams ir patarėjams „krepšelį“, kurį parlamento narys savo nuožiūra (bet nenukrypdamas iš nustatyto koeficientų intervalo) gali paskirstyti savo padėjėjams ir patarėjams.

„Tačiau įstatymo formuluotė sudaro prielaidas Seimo nariui duoti mažesnį „krepšelį“, nei yra trys vidurkiai. Turėdamas sumažintą „krepšelį“ Seimo narys negali užtikrinti, kad būtų mokamas įstatymo leidžiamas darbo užmokestis jo padėjėjams ir patarėjams“, – aiškina projekto autoriai.
„Pagal siūlomą projektą, „Seimo nario politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojo pareiginė alga nustatoma iš šiai pareigybei nustatyto pareiginės algos koeficientų intervalo, tačiau visoms Seimo nariui įsteigtoms Seimo nario politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojo pareigybėms nustatytų pareiginių algų koeficientų suma negali būti mažesnė, kaip Seimo nariui įsteigtų Seimo nario politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojo pareigybių koeficientų intervalo vidurkių suma“.

Siūloma, kad Valstybės tarnybos įstatymo pataisos įsigaliotų 2020 m. sausio 1 d. Jas parengė Seimo nariai Valentinas Bukauskas, Ričardas Juška, Jonas Varkalys, Juozas Baublys, Vytautas Kamblevičius, Andrius Mazuronis, Algis Strelčiūnas, Mindaugas Puidokas, Remigijus Žemaitaitis.
Šiuo metu yra nustatyta, kad Seimo nariui tenkantis „krepšelis“ turi neviršyti trijų (arba keturių, jei Seimo nariui yra skirtos keturios padėjėjų/patarėjų pareigybės) vidurkių, t. y. gali būti nustatytas mažesnis nei trys vidurkiai „krepšelis“.