Šv. Kalėdas šįmet švęsime trečiadienį ir ketvirtadienį, tačiau ir Šv. Kūčios – laisvadienis, tad į darbą tie, kurie prieš ir po švenčių dirbs, keliaus tik pirmadienį ir penktadienį, tad, jei nuspręsite pasiimti du laisvadienius (pirmadienį ir penktadienį) ilsėsitės net 9 dienas: nuo šeštadienio iki kito sekmadienio vakaro.

Tačiau gerų naujienų mėgstantiems išnaudoti laisvadienius per didžiąsias šventes yra ir daugiau. Jei išnaudosite keturis laisvadienius, į darbą reiks grįžti tik po Naujųjų. Reiškia, turėsite net dvylika laisvadienių: nuo gruodžio 21-osios, iki sausio 1-osios, mat ir pirmoji Naujųjų metų diena yra laisvadienis.

Tiesa, pasimėgauti šventėmis šįmet užtektų ir vienos laisvos dienos – penktadienio, gruodžio 27-osios. Tokiu atveju ilsėtumėtės nuo Kūčių, gruodžio 24-osios, iki sekmadienio, gruodžio 29-osios.

Beje, kitų laisvadienių ateinančiais, 2020-aisiais, teks palaukti. Vasario 16-oji kitąmet bus sekmadienį, tad pirmasis laisvadienis viduryje savaitės pradžiugins tik Kovo 11-ąją (trečiadienis).

Po to jau lauks ir Šv. Velykos, kurias kitąmet švęsime balandžio 12-13 dienomis.

Beje, gegužę turėsime ilgesnį savaitgalį, nes Gegužės pirmąją švęsime penktadienį, tad ilsėsimės tris dienas, iki sekmadienio vakaro.

Vienu laisvadieniu džiaugsimės ir per Jonines, birželio 24-oji kitąmet – trečiadienį. O dar vienas ilgasis savaitgalis lauks liepą, švenčiant Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną. Liepos 6-oji – pirmadienis.

O Žolines šįmet švęsime šeštadienį, tad papildomo laisvadienio rugpjūčio 15-ąją neturėsime. Tačiau papildomą laisvadienį turėsime lapkričio 2-ąją, tai bus pirmadienis, tad artimųjų kapus galėsime lankyti net tris dienas: nuo šeštadienio, iki pirmadienio.

Papildomų laisvadienių turėsime ir per didžiąsias metų šventes. Tiesa, kiek mažiau nei šįmet, mat antroji Kalėdų diena bus šeštadienis. Ilsėsimės nuo ketvirtadienio, Šv. Kūčių.

Vis dėlto, metus baigsime ilgais laisvadieniais, mat 2021-ųjų metų išvakares švęsime ketvirtadienio vakarą, o į darbus reiks sugrįžti tik pirmadienį.

Kitais metais nedirbsime 9 darbo dienas.