J. Narkevičius nenorėjo svarstyti, ką reiškia premjero ir prezidento susitarimas, ar tai reiškia, kad jis bus atleistas.

„Tai ne mano žodžiai, reikia klausti tų, kurie tuos žodžius ištarė“, – kalbėjo susisiekimo ministras, komentuodamas premjero pažadą jo „klausimą išspręsti“ kitą savaitę.

Jis tikino, kad kalbasi ir su premjeru, ir su savo partijos lyderiu Valdemaru Tomaševskiu.

„Mes su daug kuo kalbamės, bet svarbiausia, kad mes dirbame ir atliekame tuos darbus, kurie yra svarbūs daugiau mažiau, susiję su darbu“, – tikino politikas.

Ministras teigė, kad kalbų, jog po biudžeto jis bus atleistas, nėra girdėjęs.

„Ne, nėra man niekas sakęs. Tas interpretavimas, suprantu, kad daugeliui jis galbūt svarbus, bet aš atvirai kalbu, nesikoncentruoju ir nesvarstau, tiesiog dirbu savo darbą, kiti tegul svarsto“, – tikino ministras.

„Vertinu visas pozicijas, jie reikšmingi ir tiek“, – į prezidento kritiką atsakė J. Narkevičius.

„Paskutiniu mėnesių įvykiai, aišku, žmogiška prasme nesudaro tokio jaukumo. Bet stengiuosi nuo to atsiriboti ir dirbti. O darbų yra padaryta, dėl darbo kažkokių pastebėjimų neturi“, – komentavo politikas.

Paklaustas, ar jis yra valdomas ir nesavarankiškas, J. Narkevičius to nekomentavo.

„Šito aš nekomentuosiu. Dar kartą pasikartosiu, aš savo srityje priimu sprendimus pats ir darau darbą irgi pats“, – sakė jis.

„Priimsime biudžetą ir bus matyti“, – sakė J. Narkevičius paklaustas, ar pats nesvarsto pasitraukti.

„Pasikartosiu, aš nesikoncentruoju į tuos jausmus, interpretavimais, kurių buvo daug per tą laikotarpį. Tiesiog dirbu ir tiek“, – sakė jis.

Jis teigė, kad negali atsakyti, ar Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA–KŠS) trauksis iš valdančiosios koalicijos. „Tai ne man klausimas“, – sakė J. Narkevičius.

Po virtinės viešojoje erdvėje dėmesio sulaukusių skandalų, kuriuose figūravo J. Narkevičius, prezidentas G. Nausėda susisiekimo ministrui pareiškė nepasitikėjimą ir kelis kartus paragino jį trauktis iš einamų pareigų.

Savo ruožtu premjeras S. Skvernelis, reaguodamas į šalies vadovo pareiškimą, teigė nematantis teisinio pagrindo J. Narkevičiaus atleidimui.

Dar gruodžio pradžioje susisiekimo ministras aiškiai pasakė, kad iš posto trauktis neketina, jį citavo naujienų agentūra BNS.