R. Karbauskis pažymi, kad dėl susisiekimo ministro jokių naujų aplinkybių neatsirado, todėl jis sako, kad būtų nustebęs, jei premjeras Saulius Skvernelis po biudžeto priėmimo pakeistų savo nuomonę dėl ministro.

„Negaliu atsakyti už Saulių, bet būčiau nustebęs, jei premjeras pakeis savo poziciją. Nes niekas nepasikeitė, visiškai jokios priežastys neegzistuoja ir tai negali būti principo reikalas. O atrodo, kad tampa principo reikalu. Mes jau matėme atvejų, kada principo reikalai gadina (...) Atrodo, kad tai jau tampa principo reikalu, nes objektyviai išsiaiškinta, kad nėra priežasčių. Tai buvo burbulas ir jis yra išpūstas sąmoningai opozicijos, kad pakenkti ministrui. Ir šioje situacijoje niekas nepasikeitė, ir mes žinome, kad yra burbulas. Turėtų ir prezidentas žinoti, ir tikiuosi, kad jis žino, kad yra burbulas, bet jo reikalavimas nesikeičia, tai belieka tik apgailestauti“, – Eltai sakė R. Karbauskis.

ELTA primena, kad pirmadienį prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas vidaus politikos klausimais Povilas Mačiulis po šalies vadovo susitikimo su premjeru Sauliumi Skverneliu teigė, kad sprendimas dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus likimo poste bus priimtas kitą savaitę. Šią savaitę susikoncentruoti į biudžeto priėmimą paprašė pats S. Skvernelis, informavo P. Mačiulis.

„Prezidentas susitikimo metu dar kartą pabrėžė, jog visuomenės ir valstybės vadovo pasitikėjimą praradęs susisiekimo ministras yra tapęs Vyriausybės problema, o užsitęsęs šios problemos sprendimas menkina šios Vyriausybės ir valstybės institucijų autoritetą“, – pirmadienį Prezidentūroje sakė P. Mačiulis.

„Premjeras paprašė galimybės šią savaitę koncentruotis į svarbiausią metų įstatymą – 2020 m. biudžetą. Sprendimą dėl ministro premjeras pažadėjo priimti kitą savaitę“, – pridūrė P. Mačiulis.

Po virtinės viešojoje erdvėje dėmesio sulaukusių skandalų, kuriuose figūravo J. Narkevičius, prezidentas G. Nausėda susisiekimo ministrui pareiškė nepasitikėjimą ir kelis kartus paragino jį trauktis iš einamų pareigų.

Savo ruožtu premjeras S. Skvernelis, reaguodamas į šalies vadovo pareiškimą, teigė nematantis teisinio pagrindo J. Narkevičiaus atleidimui.