Įdienojus temperatūra šalyje svyruos apie 2-4, o pajūryje – apie 6 laipsnius šilumos.

Po trumpos kritulių pertraukos vėlų sekmadienio vakarą iš pietvakarių vėl ims skverbti drėgnų orų masyvas, daugiausia su lietumi ir šlapdriba.

LRT Radijui sakė sinoptikė Alva Nagelytė. Pirmadienio naktį kils smarkaus pietvakarių vėjo gūsiai ir krituliai ilgai neužtrukdami praslinks per visą šalį. Vėjo gūsiai šiauriniuose ir vakariniuose šalies rajonuose sustiprės iki 15-20 m/s, o pajūryje, pasak sinoptikės, kils audra – iki 22-23 m/s. Temperatūra naktį svyruos apie 1-3, o pajūryje – apie 5 laipsnius šilumos. Dieną didesnėje šalies dalyje kritulių neturėtų būti, gal tik išskyrus kraštinius šiaurinius rajonus. Debesys jau nebeištisai dengs dangų, daug kur pasirodys saulė ir orai bus gana malonūs. Pietvakarių vėjas pamažu rims, o temperatūra kils iki 3-7 laipsnių šilumos.

Antradienio naktį gali daug kur truputį pašalti iki 1 ar 2 laipsnių šalčio, vietomis pragiedrės. Dieną vėl pradės plaukti šiltesnių orų banga, daug kur silpnai palynos. Temperatūra kils iki 3-6 laipsnių šilumos.

Šilčiausia, pasak sinoptikės A. Nagelytės, bus trečiadienį, net ir naktį temperatūra svyruos apie 3-5 laipsnius šilumos. Dieną šils iki 5-8 laipsnių šilumos, truputį stiprės pietvakarių vėjas, bet žymesnių kritulių jis neatneš.

Panašūs bus ir ketvirtadienio orai, tik temperatūra po truputį ims slūgti. Penktadienį turėtų naktį daug kur pašalti iki 2 ar 3 laipsnių šalčio, o dieną jau atkeliaus ir nedideli krituliai, pradžioje į pietvakarinę šalies pusę.

Savaitgalį tikimasi orų su krituliais, stiprės pietryčių, rytų krypties vėjas.