LSDDP frakcijos Seime atstovė spaudai Evelina Butkutė–Lazdauskienė DELFI sakė, kad bebrą partiečiai vertina kaip „statytoją, o ne griovėją“.

„Tik nesupainiokime, ne logotipas, o simbolis. Oficialus logotipas lieka rožė, bet kadangi visuomenėje apie tai labai daug buvo šnekėta, tas bebras kaip ir prilipo. Pradžioje buvo lyg primesta etiketė, paskui mūsų žmonės pagalvoja, kad apskritai bebras skleidžia gražią emociją. Jis yra pakankamai smagus gyvūnas, yra naudingas ekosistemai, reiškia mūsų partijai statytoją, o ne griovėją. Todėl mes ir pasirinkome kaip idėjos simbolį“, – pasirinko aplinkybes aiškino ji.

Paklausta, ar partija pasinaudoja kritika, LSDDP atstovė teigė, kad politikai moka iš savęs pasijuokti.

„Kaip Irena Šiaulienė yra sakiusi, kad nesame tokie nukvakę, kad nemokėtume iš savęs, visokių ydų ir galbūt ne visai teisingų sprendimų pasijuokti. Mokam pasijuokti, mokame tai daryti, todėl toks simbolis – bebriukas, ir buvo pasirinktas“, – kalbėjo LSDDP atstovė.

Lietuvos socialdemokratų darbo partijos kalėdinis atvirukas

E. Butkutės–Lazdauskienės teigimu, šis simbolis bus naudojamas švenčių progomis.

„Tokiems linksmiems atvejams juo ir pasinaudosime, pasveikinsime žmones, gal rinkimų metu gal kažką sugalvosime. Jis nėra oficialus, kažkur įregistruotas, tokį turime, jis toks ir bus, per Kalėdas su kepuraite naudosime jį, bebriukas gali būti ir be kepuraitės“, – apie sprendimą aiškino LSDDP atstovė.

DELFI primena, kad LSDDP susikūrė po to, kai nuo Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) atskilo dalis Seimo frakcijos atstovų, kurie nenorėjo iš valdančiosios daugumos trauktis į opoziciją. Šiuo pagrindu vėliau buvo sukurta ir partija. Jos pirmininkas yra Gediminas Kirkilas.