LVŽS pirmininkas teigė, kad nelabai supranta šio prezidento pareiškimo.

„Su visa pagarba prezidentui, bet šito pareiškimo nelabai suprantu. J. Narkevičius nei lyties keitė nuo to momento, kai jis buvo paskirtas prezidento. Tokie pareiškimai nėra labai korektiški nei J. Narkevičiaus, nei koalicijos atžvilgiu. Nes mes pasiūlėme ministrą, kuris mano akimis, labai gerai tvarkosi savo srityje“, – apie J. Narkevičių kalbėjo R. Karbauskis.

Pridurdamas, kad visi kaltinimai, kurie ministrui buvo pareikšti, subliuško.

„Dabar gaunasi toks kaip ir principo reikalas, bet principo reikalo čia nereikia ieškoti, reikia žiūrėti, ar tai, ką daro ministras yra neprasminga. Man tai atrodo, kad yra labai prasminga tai, kas vyksta paštų atžvilgiu. Sprendimai, kurie buvo priimti buvusio ministro neteisingi, dabar tvarkoma“, – kalbėjo LVŽS lyderis.

„Galima, aišku, nieko nepastebėti, kas vyksta. Bet norisi, kad nebūtų tai principo reikalas, mums tai nėra principo reikalas. Ir jei prezidentui (šis klausimas, aut. p.) taptų principo reikalų, tai būtų liūdna. Mano galva, reikia vertinti darbus, o ne išvaizdą“, – sakė jis.

Jaroslavas Narkevičius

Premjeras Saulius Skvernelis paskelbęs, kad nemato teisinių priežasčių, kodėl ministras turi trauktis, pranešė, kad pirmadienį susitiks su prezidentu G. Nausėda. Tarp aptariamų klausimų bus ir J. Narkevičiaus likimas.

R. Karbauskis nesiėmė prognozuoti, ar tai bus lemiamas susitikimas J. Narkevičiaus ministravimo karjeroje.

„Priversti ministrą pasitraukti, tose aplinkybėse, kokios dabar yra, praktiškai reikštų, kad bet kuriam ministrui visai be priežasties būtų galima pareikšti kažkokius kaltinimus“, – sakė jis.

Valstiečių lyderis tikino, kad šios situacijos negalima lyginti su prieš metus iš darbo atleistais trimis ministrais: švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskiene, aplinkos ministru Kęstučiu Navicku ir kultūros ministre Liana Ruokyte–Jonsson.

Premjeras Saulius Skvernelis

„Ten buvo priežasčių. O pati svarbiausia, kad buvo premjero nepasitenkinimas jų darbu. O tai yra esminė priežastis. Jeigu to nėra ir nėra kitų priežasčių, kaip kad buvo žemės ūkio ministro Broniaus Markausko atveju, dabar galiu tik apgailestauti, kad mums visiems tada neužteko ryžto ginti jį. Čia analogiškas atvejis, tai galbūt kaip įprotis darosi, kad išpučiamas burbulas. Ir jo pasekoje bandoma ministrą nuimti“, – DELFI penktadienio rytą sakė valstiečių lyderis.

Paklaustas, kiek laiko J. Narkevičius dar dirbs susisiekimo ministru, R. Karbauskis sakė tikintis, kad iki kadencijos pabaigos.