26-erių vyras žinomas policijai, tačiau pareigūnai nekomentuoja, dėl kokių įvykių. Devyniolikmetė motina jau nuo nėštumo stebima specialistų. Vaiko teisių specialistai teigia, kad jau trūksta socialinių įgūdžių.

Policijos pareigūnai pranešimą dėl galimo smurto šeimoje gavo trečiadienį. Nuvykus į iškvietimą buvo rastas trijų mėnesių kūdikis su kraujosrūvomis ant kūno. Vyras iš karto buvo uždarytas į areštinę.

Kūdikis buvo perduotas medikams, po kelių valandų išvežtas į Kauno klinikas. Ten buvo atliktos reikiamos intervencijos.

Valstybinės vaiko teisių ir įvaikinimo tarnybos (VVTAĮT) Alytaus bei Marijampolės apskričių Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus vyr specialistė Vija Kudzienė po kelių valandų papildė informaciją apie šeimą, kurioje buvo smurtaujama prieš kūdikį.

Specialistė įvardijo, kad motina buvo žinoma dar nuo tada, kai laukėsi. Tiesa, tuo metu ji gyveno kitame mieste.

„Vaiko teisių apsaugos skyriui šeima buvo žinoma: nustatyta, kad kūdikio besilaukiančiai moteriai trūksta socialinių įgūdžių, jai buvo taikyta atvejo vadyba (nuo 2019-07-04), tačiau tai buvo daroma ne Vilkaviškio rajone, o kitame Lietuvos rajone, kur tuo metu gyveno šeima“, – teigė specialistė.

Kai šeima persikraustė į Vilkaviškį, priežiūrą tęsė vietos specialistai. „Gimus vaikui buvo nustatytas I grėsmės vaikui lygis, nes motinai trūksta tėvystės įgūdžių, tęsiama atvejo vadyba Vilkaviškio r., savivaldybės institucijos teikė reikalingas paslaugas“, – įvardijo V. Kudzienė.

Vaiko teisių apsaugos specialistė nurodė, kad šeima buvo lankoma gana dažnai. Pastarąjį kartą, gruodžio penktąją, po apsilankymo šeimoje, Marijampolės aps. VTAS pateikė Vilkaviškio r. savivaldybės administracijai ir socialinės pagalbos centrui raštą dėl galimai nepakankamos ir neveiksmingos pagalbos šeimai.

„Šiuo metu Vilkaviškio rajone šeimai teikiamos socialinių įgūdžių ugdymo ir palaikymo paslaugos“, – tvirtino specialistė.

Šiuo metu vertinamas grėsmės lygis, rezultatai turėtų paaiškėti penktadienį.