Praėjusį posėdį ją pasakęs prokuroras pasiūlė teismui G. Vainauskui skirti lygtinę laisvės atėmimo bausmę ir baudą, R. Paksui – lygtinį įkalinimą, o kitam kaltinamajam verslininkui Antanui Juozui Zabuliui – tik baudą.

Baigiamąją kalbą lapkričio pabaigoje taip pat pasakė R. Pakso advokatas Rolandas Tilindis. Ketvirtadienio posėdyje jas sakys kiti advokatai ir kaltinamieji.

G. Vainauskas, R. Paksas ir A. J. Zabulis kaltinami dėl prekybos poveikiu.

R. Paksas ir G. Vainauskas kaltinami 2015 metais susitarę dėl 15 tūkst. eurų kyšio už politiko pažadą paveikti statybos inspektorius dėl leidimo naudoti parduotuvę Prienuose.

Politikas ir žiniasklaidos grupės vadovas neigia prekiavę poveikiu. G. Vainauskas sako, kad vykdė žurnalistinį tyrimą, o R. Paksas tvirtina, jog byla siekiama eliminuoti jį iš politikos.

Byloje prekyba poveikiu kaltinamas ir verslininkas A. J. Zabulis, jis kaltę taip pat neigia.

Anot tyrėjų, verslininkas neteisėtai tarėsi su G. Vainausku, kad šis pasinaudotų savo įtaka nutraukti teisėsaugos tyrimą dėl galimo aukštųjų technologijų bendrovės „BOD Group“ sukčiavimo stambiu mastu įsisavinant Europos Sąjungos paramą.

Prokuroras Gedgaudas Norkūnas pasiūlė G. Vainauskui skirti trejų metų laisvės atėmimo bausmę, ją atidedant dvejiems metams, taip pat daugiau nei 26 tūkst. eurų baudą.

R. Paksui siūloma skirti įkalinimą trejiems metams ir dviem mėnesiams, atidedant bausmę dvejiems metams ir dviem mėnesiams. A. J. Zabuliui pasiūlyta skirti daugiau nei 24 tūkst. eurų baudą.