„Jeigu nepavyks šiandien, pavyks kitą dieną. (...) Priklausys nuo to, kiek salėje bus kolegų, kad mes turime 71 balsą priimant sprendimus koalicijoje, – be abejonių, turime. Bet nežinau, kiek Seimo narių fiziškai dalyvaus, kiek dabar yra komandiruotėse, kas neatvyks tuo momentu“, – antradienį žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Jis neabejoja, kad gruodžio 17 d., kai bus priiminėjamas kitų metų biudžetas, Seimo rinkimų įstatymo pataisos bus priimtos.

„Jeigu šiandien nebalsuosime, balsuosime gruodžio 17 d., kada balsuosime dėl biudžeto“, – teigė R. Karbauskis.

Praėjusią savaitę Seimo opozicijai užblokavus Seimo rinkimų įstatymo pataisų, kuriomis būtų sumažinta patekimo į Seimą kartelė, priėmimą, antradienį planuojama dar kartą už jas balsuoti.

Parlamentarai jau yra pritarę siūlymui iki 3 ir 5 proc. sumažinti ribą, pagal kurią politinių partijų kandidatų sąrašas ir jungtinis kandidatų sąrašas galės gauti mandatus šalies parlamente.

Šiuo metu partijos kandidatų sąrašas gali gauti Seimo narių mandatų tik tada, jeigu už jį balsavo ne mažiau kaip 5 proc. rinkimuose dalyvavusių rinkėjų, o jungtinis kandidatų sąrašas mandatų dalybose dalyvauja tik tada, jeigu už jį balsavo ne mažiau kaip 7 proc. rinkimuose dalyvavusių rinkėjų.