Pasak susivienijimo vadovo Vladimiro Banelio, akcijoje dalyvaus apie 15 žmonių, ji skirta priminti valdžiai laikytis pažadų dėl įsipareigojimų pareigūnams.

„Nebelieka nieko kito (...) Tai yra įspėjamasis protestas, jame bus iki 15 žmonių, po to mes einame į Seimą, kur dalyvausime biudžeto svarstyme“, – BNS sakė V. Banelis.

Jis teigia, kad kitų metų biudžete planuojamos lėšos policininkams, ugniagesiams, pasieniečiams, Viešojo saugumo tarnybos ir aplinkos apsaugos pareigūnams yra nepakankamos.

„Mes matome, kad neplanuojamas pakankamas biudžetas, tai dėl to tą ir signalizuojame“, – teigė susivienijimo vadovas.

Anot V. Banelio, ugniagesių algoms kelti reikalingi papildomi 9,8 mln. eurų, pasieniečių – 6 mln., policininkų – 3,5 mln., Viešojo saugumo tarnybos pareigūnams – 1 mln., aplinkosaugininkams – 2,8 mln. eurų.

„Tiek reikia, kad kitais metais sistema judėtų toliau ir užbaiginėtų pradėtų pokyčių etapą ir vykdytų įsipareigojimus kalbant apie motyvaciją (...). Tai yra tiksliniai pinigai, kurie nukreipti darbo užmokesčiui“, – sakė V. Banelis.

Apie 20 minučių truksiančios akcijos metu pareigūnai į orą paleis tris salves – „už politikų laužomus įsipareigojimus, Vyriausybės melą ir cinišką bei savanaudišką politikų naudojimąsi pareigūnais ir jų vardu“.

Pareigūnai žada ir „kitus protestus“, jeigu valdžia nesiims spręsti jų reikalavimų.

„Jeigu situacija nepasikeis, toliau numatomi kiti protestai ir jie nebus įspėjamojo pobūdžio. Kokie, pasakysime artimiausiu metu“, – tvirtino susivienijimo vadovas.

Nacionalinis pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimas vienija policijos, pasienio, ugniagesių gelbėtojų, aplinkos apsaugos, viešojo saugumo tarnybos pareigūnų profesines sąjungas.