„Kai matau, kad žmonės, nė velnio nesuprantantys apie mokesčius ar baletą, ima su aklu įkarščiu reguliuoti viena arba kita, o jų bendražygiai – tarsi, baigę kažkokius mokslus, skaitę kažkokių knygų, nekurti, kai kurie su mokslo vardais ir laipsniais – staiga apkursta girdėti bet kokius argumentus, kuriuos dėsto, galima sakyti, visi išskyrus Gražulį, ir ima šiais mokytais kvailiais pasitikėti panašiai, kaip kokiais kašpirovskiais ar kitais šundaktariais, mane apima turbūt neviltis“, – feisbuke rašė I. Šimonytė.

Tačiau, pasak politikės, Lietuvai dar neįvyko nieko negrįžtama, kad jaustų desperaciją.

„Sunku bus čiaudėti melejardumeleijonui, sunku bus kalbėti apie viešuosius sektorius ir jiems reikalingą finansavimą ir sprendimus po šitų pažadų-netesėjimų-nereformų-atsakomybės numetimo kitiems metų. Sunku bus įrodyti, kad Seimas gali būti ne kaliausių aptvaras, o Vyriausybė – ne robotų būrys. Bet nėra neįmanoma. Tad jeigu kam ir desperacija, ji pačiam ponui, jeigu jis pajėgus suprasti, kad savo plano Lietuvai įgyvendinti jau nesugebės“, – rašė I. Šimonytė.

Karbauskis konservatorių sprendimą vadina desperacija

Diskusija viešojoje erdvėje kilo po to, kai R. Karbauskis pareiškė, kad konservatorių sprendimas nepalaikyti kitų metų biudžeto – desperacija iš nevilties. Pasak jo, konservatoriai niekuomet nepalaikė valdančiųjų iniciatyvų, todėl ir šiemet toks jų sprendimą R. Karbauskio nenustebino. Politikas tikina, kad kaip ir praėjusiais metais, taip ir šiemet biudžeto projektas bus priimtas

„O kada jie ką palaikė? Per tuos trejus metus, jie tik vieną kartą yra palaikę, tik vieną įstatymą. Kurį palaikė sąmoningai, tai yra urėdijų reforma. Dabar, kai reikia balsuoti pagal KT reikalavimus, nes procedūros ten buvo neišlaikytos, jie jau dabar nebebalsuoja. Kitaip tariant, jie nieko niekada nepalaikė ir be jų palaikymo kažkaip susitvarkydavome. Tai gali nepalaikyti ir toliau. Nelabai mums skauda dėl jų palaikymo ar nepalaikymo“, – Eltai sakė R. Karbauskis.

ELTA primena, kad Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos taryba šeštadienį nusprendė nepalaikyti kitų metų biudžeto projekto.