„Valdantieji kažko persigandę ir daro vis daugiau valstybei darančių žalą klaidų. Būtų gerai kartu su jais apsispręsti dėl pirmalaikių rinkimų. Mažėtų žalos, daugėtų paskatų susimąstyti ir greičiau keistis“, – svarstė jis.

Jis tikino, kad pirmalaikių rinkimų idėją verta kelti diskusijoje.

„Apsispręsti dėl rinkimų derėtų kartu Seimo politiko debatuose, o ne keršto muštynėse“, – kalbėjo profesorius.

Jis teigė, kad rinkimų metų daug prisižadėję valstiečiai klampina šalį į didžiulę skolą.

„Kol kas vidaus padėtį Lietuvoje nusako valdančiosios LVŽS partijos politinis ir jų Vyriausybės, net su nepartiniu premjeru, finansinis bankrotas. Tai labai paprasta. Apie moralinį bankrotą lai kalba apžvalgininkai. O mes visi matome, kad pažadais naiviems rinkėjams valdantieji įsipareigojo tiek daug, kad tikrai neįstengs tesėti. Jie vykdo kryptingą populistinę, liaudies suvedžiotojų rinkiminę kampaniją. Ir kampanija ne iš santaupų,bet į skolą. Į didelę skolą“, – ironizavo profesorius V. Landsbergis.

„Kaip pareikalauti pažadukų atsakomybės“, – ironiškai valdančiuosius vertino profesorius.

Jis teigė, kad sutiktų kviestis pokalbiui premjerą Saulių Skvernelį. Nors tai tik pasvarstymas, bet kvietimas pasikalbėti apie skolas yra.

„Kviestume jam atviram ir draugiškam pokalbiui apie būsimą skolų mokėjimą. Jis juk ne dvarponis, nenuvarinėja tikrų valstiečių nuo jų žemės. Norėtų pavairuoti valstybę, galėtume padėti, čia, žinoma, ne siūlymas, neturiu tam įgaliojimų, tik pamąstymas“, – kalbėjo jis.

Kalbėdamas apie patyčias šalyje, V. Landsbergis net svarstė, galbūt dabar Lietuvoje yra kuriama ne gerovės, o blogovės valstybė.

„Juk ir tie patys pažadukai yra patyčios. Nesusitvarkę šių problemų kursime ne gerovės, o blogovės valstybę. (…) Ar Lietuvoje nesiformuoja vis didesnė blogovės valstybė? Iš kurios jaunimas ir kaimas be triukšmo bėga, balsuoja kojomis. Susėskime Seime specialaus posėdžio tuo klausimu. Ne kaip atkeršyti Viktorui Pranckiečiui, ar dar kaip. Juk čia yra atsakomybė“, – tikino V. Landsbergis.