„Turime konsoliduotą sprendimą, kad kitą savaitę bus įspėjamasis protestas“, – po susitikimo su Seimo frakcijų atstovais pareiškė V. Banelis, akcentuodamas, kad, situacijai dėl statutinių pareigūnų atlyginimų nesikeičiant, bus organizuojama ir daugiau protestų.

„Jeigu situacija nesikeis 17 d., bus planuojamas dar vienas jau neįspėjamasis protestas. Protestuos visi – nuo policininko iki ugniagesio“, – sprendimą pranešė V. Banelis.

Pasak NPPSS vadovo, dabartiniai profesinių sąjungų susivienijimo reikalavimai yra pakoreguoti, atsižvelgiant į lėšų trūkumą, todėl, net skyrus prašomą finansavimą, Vyriausybės prisiimti įsipareigojimai nebūtų įgyvendinti.

„Šiandien abejoti bent jau tais, kurie labai aiškiai suvokdami uždėjo parašą, kol kas nėra pagrindo“, – kalbėjo V. Banelis.

Susitikime su frakcijų atstovais buvo aptariami nepakankami numatomi kitų metų biudžetai: Policijos departamento, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Viešojo saugumo tarnybos, taip pat Aplinkos ministerijos pavaldume esančio Aplinkos apsaugos departamento ir Aplinkos apsaugos agentūros. Į susitikimą pareigūnai pakvietė ir visų Seimo frakcijų lyderius.

Profesinės sąjungos vertinimu, būtina ne mažiau kaip 1 mln. eurų papildomų lėšų skirti Viešojo saugumo tarnybai, 6 mln. eurų – Valstybės sienos apsaugos tarnybai, 3,5 mln. eurų – Policijos departamentui ir 2,8 mln eurų – aplinkos apsaugos pareigūnų darbo užmokesčiui didinti. NPPSS teigimu, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui reikėtų 16,3 mln. eurų, tačiau sutartyje su frakcijos atstovais buvo sutarta dėl 9,8 mln. eurų.