„Ar tikrai „valstiečiai“ yra suskaičiavę sau to naudą. Jeigu jie traktuoja, kad šiandien jie laviruoja apie 5 procentus (...), jeigu jie šį įstatymą prisiiminėja sau, kad ir jie patektų, jei rinkimai labai nepasisektų, tada aš suprantu. Tai „valstiečių“ gelbėjimosi ratas. Tačiau jei mes įsivaizduotume, kad „valstiečiai“ kituose rinkimuose praeina 5 proc. kartelę – gal net daugiau surenka – tai landa tam pačiam Nagliui Puteikiui patekti į Seimą bus padaryta „valstiečių“ sąskaita“, – „Žinių radijo" eteryje svarstė politikas.

„Jeigu Naglis Puteikis praeis į Seimą su 3 procentais, kieno tie 3 procentai bus?" – klausimą kėlė konservatorius. Jo nuomone, įvertinus tai, kad „valstiečių“ elektoratas yra daugiausiai protestinis, gausiausia valdančioji partija, palaikydama rinkimų kartelės nuleidimą, tiesiog pati save stumia į keblią padėtį.

„Greičiausiai tai bus protesto balsas, o protesto balsas eina iš „valstiečių“. Tad reiškia, kad jie patys sau pjauna vieną taburetės koją, ant kurios sėdi“, – apibendrino G. Landsbergis.

ELTA primena, kad Seimui ketvirtadienį pritrūko balsų priimti Seimo rinkimų įstatymo pataisas, kuriomis būtų sumažinta patekimo į Seimą kartelė. Nors opozicijai pavyko užblokuoti įstatymo pataisų priėmimą, kol kas galutinis rezultatas lieka neaiškus, nes bus dar kartą už jas balsuojama.

Už įstatymo pataisas balsavo 59 Seimo nariai, 2 Seimo nariai iniciatyvai nepritarė, o 2 – susilaikė.

Šiuo metu partijos kandidatų sąrašas gali gauti Seimo narių mandatų tik tada, jeigu už jį balsavo ne mažiau kaip 5 proc. rinkimuose dalyvavusių rinkėjų, o jungtinis kandidatų sąrašas mandatų dalybose dalyvauja tik tada, jeigu už jį balsavo ne mažiau kaip 7 proc. rinkimuose dalyvavusių rinkėjų.