„Tai yra parlamentarizmo tradicija, taip yra daugelyje šalių. Manau, kad čia daug nesutaupytų mūsų valstybė. Bet tokiu atveju tam tikra prasme sumažės parlamento prestižas. Manau, kad yra labai svarbu, kad Seimo prestižas augtų. (...) Gal tokia situacija neturi kažkokios didelės reikšmės, bet tokiu būdu būtų siunčiama neigiama žinutė visuomenei, kad jie ten visi tarpusavyje pešasi“, - trečiadienį žurnalistams Seime sakė V. Tomaševskis.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė įregistravo pasiūlymą Seime svarstomam naujos redakcijos Vadovybės apsaugos įstatymo projektui, kuriame siūloma iš Valstybės apsaugos departamento (VAD) saugomo šalies vadovybės sąrašo išbraukti Seimo pirmininko pareigybę.

Pasak A. Širinskienės, iš Seimo narių renkamas Seimo pirmininkas, įvertinus galinčias kilti grėsmes jo saugumui, jei tokių būtų nustatyta, galėtų būti saugomas kaip ir kiekvienas Seimo narys, nenustatant jam atskiro teisinio statuso.

Pagal jos siūlomą projektą, Vadovybė – Respublikos prezidentas, ministras pirmininkas ir asmenys, laikinai einantys prezidento pareigas, taip pat pavaduojantys ministrą pirmininką. Jei Seimas pritartų, Seimo pirmininko šiame sąraše nebeliktų.