„Prašėme pakeisti, įrašyti pasižadėjimą neišvykti, o jei ne – pakeisti sąlygas, kad būtų judėti penkiasdešimt kilometrų nuo namų“, – teigė S. Žukauskienė ir pridūrė, kad siekia, kad N. Venckienei būtų leidžiama nutolti 50 km nuo namų.

Šiuo metu N. Venckienė dėvi apykoję, nuo namų jai leisti nutolti 500 metrų, tad, advokatės teigimu, jaučiasi lyg įkalinta namuose.

„Nėra galimybių nei į parduotuvę, nei į vaistinę nueiti, – teigė advokatė. – Kaip tuos 500 metrų atmatuoti, žingsniais?“

Advokatė teigė, kad tikisi, jog prašymas bus išnagrinėtas greitu metu.

DELFI primena, kad N. Venckienei Vilniaus apygardos teismas skyrė trijų mėnesių intensyvią priežiūrą (buvo uždėta apykojė), taip pat buvo paimti jos dokumentai ir ji turėjo sumokėti 10 tūkst. eurų užstatą.

Teisėjas A. Cininas po sprendimo paskelbimo Vilniaus apygardos teisme teigė, kad N. Venckienė turės būti nurodytoje gyvenamojoje vietoje, kuri, jo žiniomis, yra Garliavoje. Tiesa, tai – ne namas Klonio gatvėje. Šis Kedžių namas, iš kurio mergaitė buvo perduota Laimutei Stankūnaitei, parduotas.

Teisėjas paskelbus sprendimą teigė, kad pagrindinis teismo motyvas – „pagal pateiktus įtarimus jai gresiančios bausmės nėra labai didelės ir suėmimo taikymas yra neadekvačiai per griežtas pagal tai, kokios bausmės gresia.“

Ar teismas nemano, kad ji gali slėptis? „Teismas įvertino tas aplinkybes, kad maksimali bausmė, kuri gresia Venckienei, – treji metai. Be to, už tuos padarytus nusikaltimus dar numatytos bausmės, nesusijusios su laisvės atėmimu, – teigė teisėjas ir pridūrė, kad pirmą kartą teisiamiems asmenims teismas dažniausiai ir skiria bausmes, nesusijusias su laisvės atėmimu. – Atsižvelgiant į tokią situaciją ir į tai, kad ponia Venckienė Amerikos kalėjime išbuvo beveik dvejus metus, siekiama užkirsti kelią situacijai, kai jai skirta bausmė yra mažesnė, nei kalėjime praleistas laikas. Teismas tam siekia užkirsti kelią, jei tai padaryti dar ne vėlu.“

Teisėjas A. Cininas patvirtino N. Venckienės palaikytojų nuomonę, kad N. Venckienė nesislapstė. „Teismas negali vertinti ponios Venckienės išvykimo į Ameriką kaip slapstymosi, nes jai tuo metu nebuvo skirta jokia kardomoji priemonė“, – teigė teisėjas.

Buvusi teisėja į Lietuvą buvo pargabenta lapkričio 6-ąją.