Trečiadienio ryte sostinėje eismo sąlygas sunkino lijundra, laikėsi -1 laipsnio temperatūra. Eismo sąlygos išlieka pavojingomis.

Meteo.lt duomenimis, 7 valandą pagrindinis kritulių srautas koncentruojasi ties vidurio Lietuva, Kauno, Alytaus, Panevėžio apskritimis. Sostinę gausesni krituliai turėtų pasiekti 8 valandą ryto.

Antradienio vakarą Grinda išplatino žinutę, kuria įspėjo apie artėjančias oro sąlygas ir pasiruošimą.

„Plačiu frontu link Vilniaus artėja sniego debesys. Meteo.lt duomenimis, apie 4 val. jie pasieks Panevėžį, apie 6:30 val. – Vilnių. Tokia situacija yra itin nepalanki, nes snigti turėtų pradėti beprasidedant rytiniams srautams. Ką darome?

1. Ruošiamės ilgai dienai. Užsipildome degalų, sunkvežimių bunkerius užpildome druska, o bakus – tirpalu. Mažesnio intensyvumo gatvėse dirbantys barstytuvai pasiruošia smėlio atsargas.

2. Apie 4 val. dar kartą pasitikriname prognozes (Panevėžys, Kaunas, Alytus parodys, kiek sniego galime tikėtis Vilniuje).

3. Startuojame su prevenciniu barstymu: jei snigs ant jau pabarstytos gatvės, sniegas pradės tirpti vos pasiekęs jos paviršių. Įprastai visus maršrutus atliekame per 2-2,5 val. Privalome spėti iki 6:30 (prasideda rytiniai transporto srautai!)

4. Pirmieji baigę savo maršrutus barstytuvai pasikrauna dar kartą ir skuba prie T. Narbuto, Olandų, V. Kudirkos, S. Batoro, Ukmergės, Gariūnų, Pergalės, Ozo, Žaliųjų ežerų ir Popieriaus gatvių bei Savanorių pr. įkalnių. Tokia taktika šiemet jau kelis kartus pasiteisino su kaupu: jei reikėtų skubios pagalbos, ten budintys automobiliai galėtų pagal poreikį pradėti papildomus barstymus, taip sutaupydami apie 40 min., kurių reikėtų papildyti druskų atsargas ir (per beprasidedančias spūstis) nuvykti į paskirties vietas.

5. Atidžiai stebime situaciją ir esame pasiruošę operatyviai reaguoti. Jūsų pranešimų laukiame tel. 1355.

Oro temperatūrai kylant, apie 11 val. snygis pereis į šlapdribą, o galiausiai– apie 12 val. – į lietų. Ir vėl lauksime sniego.

Sinoptikų duomenimis, po drėgnos ir slidžios nakties, trečiadienio rytą šiltasis atmosferos frontas su mišriais krituliais slinks daugiausia per rytinius ir pietinius rajonus. Po pietų pagrindinė drėgmės zona trauksis, lynos jau tik vietomis.

Dienos pradžioje rytinėje šalies pusėje vis dar reikės pasisaugoti plikledžio ir lijundros. Temperatūra rytą čia bus silpnai neigiama, o įdienojus sieks 2-4 laipsnius šilumos. Kuo toliau į vakarus, tuo šilčiau: po pietų Šiauliuose ir Tauragėje bus apie 5, Telšiuose 6, Klaipėdoje sušils iki 8 laipsnių šilumos. Šiuose miestuose bus debesuota, Žemaitijoje kai kur eismo sąlygas sunkins rūkas.

Silpnas lietus labiausiai tikėtinas dienos pradžioje.

Ketvirtadienio naktį didesnėje šalies dalyje prognozuojamas nedidelis lietus, dulksna. Kai kur matomumas dėl rūko bus prastas. Temperatūra šalyje išliks teigiama: daug kur tarp 1ir 3, prie jūros iki 6 laipsnių. Dieną nors danguje sukiosis daug debesų, bet silpnai palis nebent kai kur. Pragiedruliai labiausiai tikėtini ties pietiniais rajonais. Pietvakarių vėjas bus stiprokas, pajūryje gūsiai sieks 15 m/s. Termometrai įdienojus rodys 2-7 laipsnius, vėsiausia išliks rytiniuose ir pietiniuose rajonuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)