R. Karbauskis neabejoja, kad prezidento priekaištai Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos deleguotam ministrui yra nepagrįsti, todėl, kaip teigia R. Karbauskis, valdantieji neturi prievolės reaguoti į Prezidentūros reiškiamą poziciją.

„Jei prezidentas mano, kad viešoji erdvė to nori – o viešąją nuomonę formuoja komentatoriai, kuriuos veikia opozicija – tai nereiškia, kad mums, kaip valdančiajai koalicijai, kuri priiminėja sprendimus, į tai reikia reaguoti“, - samprotavo R. Karbauskis. Jo teigimu, geriausiai dabar būtų, jei kiekviena valdžia tiesiog dirbtų savo darbus.

„Reikia tiesiog ramiai visiems daryti savo darbą. Mes Seime priiminėsime biudžetą, Vyriausybė atliks savo darbus, mes Seime iki galo viską sutvarkysime ir atitinkamai priimsime gerą biudžetą“, - artimiausios ateities Vyriausybės bei Seimo veiksmų seką sudėliojo R. Karbauskis, kartodamas jau kelis kartus anksčiau deklaruotus teiginius, esą nėra jokių priežasčių abejoti J. Narkevičiaus tinkamumu šiuo metu užimamoms pareigoms.

„Mano įsitikinimų nėra jokių teisinių ir kitokių priežasčių, kodėl ministras turėtų pasitraukti. Dėl to, kad to nori opozicija? Bet tai nėra priežastis“, - retorinius klausimus kėlė R. Karbauskis.
Politiko teigimu, valdantieji labai gerbia prezidentą G. Nausėdą, tačiau, pabrėžia jis, Konstitucijos nustatytų atsakomybių perlipti negalintys.

„Yra Konstitucija... yra pareigos ir atsakomybės... Jeigu kalbėti apie jas, tai bet kokiu atveju atsakomybė dėl ministro yra premjero prerogatyva, o ne prezidento. Labai gerbiame prezidentą... Labai, labai jį gerbiant, bet Konstitucija sako, kad ne prezidentas vadovauja Vyriausybei ir ne prezidentas tiesiogiai priima sprendimą dėl to, ar pasitikėti, ar nepasitikėti kuriuo nors ministru“, - Konstitucijos interpretacijos kontekste prezidento išreikštus nuogąstavimus J. Narkevičiumi dėliojo R. Karbauskis.

„Turime situaciją kada valstybės vadovas pareiškė nepasitikėjimą, o ministras pirmininkas, kuris tiesiogiai vadovauja Vyriausybei, pasakė, kad priežasties nepasitikėti nėra. Šiuo atveju valdančioji dauguma pakartojo tai, ką pasakė premjeras“, - pridūrė jis.

Paklaustas, ar valdantieji ketina artimiausiu metu tartis su Prezidentūra dėl išsiskyrusių pozicijų, R. Karbauskis atsakė skeptiškai. Politiko teigimu, prieš išsakydama savo nuomonę dėl J. Narkevičiaus Prezidentūra pozicijų nebuvo linkusi derinti.

„Kaip galima tartis dėl ko nors, kuomet kažkas padaro pareiškimą net nesitardamas, nebandydamas pasidomėti kita nuomone, tiesiog galvojant, kad dabar staiga visi padarys taip, kaip pasakyta. Bet taip juk ne visada būna“, - kalbėjo R. Karbauskis.

Galiausiai politikas sureagavo ir į G. Nausėdos užuominas, kad rinkėjai gali griežtai įvertinti valdančiųjų laikyseną J. Narkevičiaus atžvilgiu. R. Karbauskio teigimu, „valstiečiai“ dirba ne dėl reitingų.

„Viešieji ryšiai mums visiškai nerūpi, čia ir yra esmė (...) Jeigu tauta nutars, kad mes neverti būti Seime – mūsų ir nebus, ir tai yra taškas“, - apibendrino R. Karbauskis.

G. Nausėda antradienį viešėdamas Londone pareiškė, kad susisiekimo ministras J. Narkevičius, nepaisant išsakytos premjero pozicijos, turi būti atleistas.

“Mes tokio ministro sau turėti prabangos neturime ir, manau, jis turi būti keičiamas“, – žurnalistams Londone sakė G. Nausėda. Prezidento teigimu, Vyriausybės veiksmus geriausiai įvertins rinkėjai.
„Manau, kad rinkėjai kaip niekas kitas įvertins tokią laikyseną ir gal neverta skubėti su šiuo įstatymu, kuris numato 3 proc. ribas (žemesnė rinkimų kartelė – ELTA). Gal teks netrukus jas mažinti iki 1 proc.“, – teigė G. Nausėda.

ELTA primena, kad pirmadienį po laikino nedarbingumo į Vyriausybę sugrįžęs premjeras Saulius Skvernelis žurnalistams sakė, kad kol kas nemato teisinio pagrindo J. Narkevičiaus atleidimui.