„Jerunda, vsio zakonno, tai yra argumentai, kurie gal tiko 1996 metais, jie netinka 2019 metais. Turime kalbėti apie Narkevičių kaip apie problemą ir pagaliau nuimti tą miglą, kuri yra viešojoje erdvėje pučiama, kad čia kažkokia koalicija gali sugriūti ar panašiai.

Kalbame apie vieno žmogaus, Valdemaro Tomaševskio, nenorą pakeisti šitą ministrą, nes šitas ministras yra lengvai tampomas už virvučių, labai patogus. Tai būtų pusė bėdos. Visa bėda, kad šis ministras gali būti ir yra tampomas kitų žmonių ir kitų politikų. Mes tokio ministro sau turėti prabangos neturime ir, manau, jis turi būti keičiamas“, – žurnalistams Londone sakė G. Nausėda.

Prezidento teigimu, Vyriausybės veiksmus geriausiai įvertins rinkėjai.

„Mes turime kalbėti apie moralinę atsakomybę ministro. Jei vadovaujasi Vyriausybė viso labo tik teisiniais argumentais ir reikalauja dar juos įrodyti, reiškia jos vertybės yra atitinkamos. Manau, kad rinkėjai kaip niekas kitas įvertins tokią laikyseną ir gal neverta skubėti su šiuo įstatymu, kuris numato 3 proc. ribas (žemesnė rinkimų kartelė – ELTA). Gal teks netrukus jas mažinti iki 1 proc.“, – teigė G. Nausėda.

ELTA primena, kad pirmadienį po laikino nedarbingumo į darbą sugrįžęs premjeras Saulius Skvernelis žurnalistams sakė, kad kol kas nemato teisinio pagrindo J. Narkevičiaus atleidimui.

Į tokį premjero pareiškimą netruko sureaguoti Prezidentūra, pastarąją savaitę deklaravusi, kad nebepasitiki susisiekimo ministru. Pasak jos, Vyriausybės vadovas turėtų žinoti, kad į skandalus įklimpusiam J. Narkevičiui galioja ne tik teisiniai, bet ir moraliniai reikalavimai.