„Keista girdėti tokius argumentus ir puolimą prieš premjerą, kada tūkstančiai žmonių kasdien važiuodavo keliu, kuriuo man taip pat teko važiuoti, yra praktiškai nepravažiuojamas. Tai šioje situacijoje keliai, kurie yra aplink Vilnių ir ne tik aplink Vilnių, turi būti asfaltuojami tam, kad žmonės galėtų saugiau važiuoti į savo darbą, vežti savo vaikus ir t .t.“, – sakė R. Karbauskis.

Pasak jo, jei toje gatvėje stovi premjero namas, tai dar nereiškia, kad nereikia asfaltuoti kelio.

„Jeigu ten stovi premjero ar kieno nors namas, tai reiškia tas kelias neturi būti asfaltuojamas? Tai mes labai keistai elgiamės visos visuomenės atžvilgiu. Aš manau, kad konservatoriai pamoką gavo, ten nuvažiavę, iš vietos gyventojų, kurie iš tikrųjų supranta, kokiomis sąlygomis tenka važiuoti, o ir tas kelias yra šalia Vilniaus“, – teigė R. Karbauskis.

ELTA primena, kad 15min.lt atliktas tyrimas skelbia, jog iš Vilniaus rajono kelių asfaltavimui papildomai skirtų 300 tūkst. eurų beveik visa suma atiteko Smiglių kaimo Upės gatvės, kurioje gyvena premjeras Saulius Skvernelis, remontui.

Vyriausybės vadovo patarėjai tvirtina, kad premjeras, balsuodamas dėl Vyriausybės nutarimo, kuriuo perskirstytos lėšos kelių priežiūrai, nežinojo, jog dalis šių pinigų skiriama ir konkrečiai jo gyvenamajai gatvei.

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD), pastarąjį trečiadienį Seime susirinkę į partijos prezidiumo posėdį, pasirašė nutarimą, kuriuo pažymima, kad atsakomybę dėl situacijos Ministrų Kabinete – dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus veiksmų bei premjero situacijos, kai jo gyvenamajai gatvei asfaltuoti buvo skirta papildomi 300 tūkst. eurų, turi prisiimti visa Vyriausybė.

Po laikino nedarbingumo į Vyriausybę sugrįžęs S. Skvernelis pirmadienį žurnalistams, vertindamas pasirodžiusią informaciją apie šalia jo namų asfaltuojamą kelią, sakė į procesus nesikišantis.

„Aktyvi bendruomenė prisidėjo savo veiksmais, savo lėšomis, kad tas kelias, kurio laukė 5 kaimai 30 metų, būtų pradėtas remontuoti. Nesikišau, nesikišu ir nesikišiu“, – žurnalistams pirmadienį sakė premjeras.

Vilniaus rajono savivaldybė nusprendžia, kur tas lėšas skirti ir kaip prioritetizuoti savo kelius ir lėšas“, – pridūrė S. Skvernelis.