„Prezidentas siekia užtikrinti socialinių problemų sprendimą, taip pat siekia užtikrinti, kad ministrai, kurie dirba, dirbtų efektyviai ir nekiltų problemų dėl jų skaidrumo. Nemanau, kad yra tam tikros sąsajos, siekiama, kad visas valdžios aparatas veiktų tvariai visose srityse“, – „Žinių radijui“ sakė prezidento patarėjas, Ekonominės ir socialinės politikos grupės vadovas Simonas Krėpšta. Visgi jis užsiminė, kad pirmadienį Vyriausybės pritarimo sulaukęs pakoreguotas biudžeto projektas stokoja ryžto spręsti esamą pensininkų skurdo problemą.

„Matome, kad Vyriausybei pritrūko ryžto spręsti pensininkų skurdo problemą“, – teigė jis.

Galiausiai prezidento patarėjas dar kartą pakartojo, kad J. Narkevičius prarado ne tik Prezidentūros, bet ir visuomenės pasitikėjimą.

„Kalbant apie ministrą, prezidentas pastarąją savaitę išsakė, kad ministras yra praradęs tiek visuomenės, tiek ir paties prezidento pasitikėjimą ir vienintelis kelias yra trauktis“, – sakė S. Krėpšta.

ELTA primena, kad pirmadienį po laikino nedarbingumo į Vyriausybę sugrįžęs premjeras Saulius Skvernelis žurnalistams sakė, kad kol kas nemato teisinio pagrindo J. Narkevičiaus atleidimui.

Į tokį premjero pareiškimą netruko sureaguoti Prezidentūra, jau pastarąją savaitę deklaravusi, kad nebepasitiki susisiekimo ministru. Pasak jos, Vyriausybės vadovas turėtų žinoti, kad į skandalus įklimpusiam J. Narkevičiui galioja ne tik teisiniai, bet ir moraliniai reikalavimai.