„Jei norėtume užtikrinti 70 ir 30 eurų, tą galėtume padaryti tik nuo liepos 1 dienos. (...) Pajamų įstatymai, kurie surišti su vaiko pinigų didinimu, nebuvo priimti Seime“, – žurnalistams pirmadienį sakė L. Kukuraitis.

Tuo metu apsisprendžiant dėl varianto vaiko pinigų universalią dalį nuo liepos 1 dienos didinti iki 60 eurų, o neįgaliems ir nepasiturinčių šeimų vaikams nuo sausio 1 dienos didinti iki 90 eurų buvo siekiama mažinti skurdą, teigė ministras.

„Čia turime pasakyti, kad buvo bandoma išeiti su subalansuotu sprendimu, bet taip, kad būtų siekiami tie patys tikslai – skurdo ir nelygybės mažinimas, ypač tarp vaikų“, – sakė L. Kukuraitis.

Vyriausybė pirmadienį pritarė pakoreguotam valstybės ir savivaldybių biudžeto projektui, kuriuo siūloma, kad nuo 2019 metų sausio 1 dienos vidutinė senatvės pensija didės 30 eurų, o vaiko pinigų universalioji dalis bus didinama nuo liepos 1 dienos.

„Pagal pateiktą pasiūlymą vaiko pinigų nuo sausio 1 dienos universalioji dalis išliktų tokia pati, vaiko pinigai neįgaliesiems, gausių ir nepasiturinčių šeimų vaikams nuo 70 eurų padidėtų iki 90 eurų“, – pristatydamas valstybės ir savivaldybių biudžeto pakeitimus, Vyriausybės posėdyje sakė finansų ministras Vilius Šapoka.

„Nuo liepos 1 dienos universalioji dalis padidėtų nuo 50 iki 60 eurų, neįgaliesiems ir nepasiturinčių šeimų vaikams nuo liepos padidėtų dar 10 eurų ir pasiektų 100 eurų“, – pridūrė ministras.