Dėl laikino nedarbingumo nuo lapkričio 20 dienos darbe nepasirodęs premjeras pirmiausia prakalbo apie susisiekimo ministrą Jaroslavą Narkevičių. Jis sakė, kad skubotų sprendimų nesiims.

„Norėdamas priimti sprendimą turiu vadovautis pirmiausia teisiniais faktais, šiandien nematau nei vieno teisinio fakto, dėl kurio galima reikšti pretenzijas ministrui, kad jis turėtų trauktis. Gal aš kažko nežinau. Bet net ir tos pretenzijos, kurios yra pareikštos, turi būti patikrintos ir teisiškai įvertintos“, – sakė premjeras.

Pridurdamas, kad kai kuri viešojoje erdvėje pasirodžiusi informacija apie J. Narkevičių nebuvo teisinga.

Jaroslavas Narkevičius, Gitanas Nausėda

„Kada bus įvertintos aplinkybės dėl kitų minimų faktų, tada aš susitiksiu su prezidentu, išgirsiu jo nuomonę, galbūt prezidentas turi dar papildomų argumentų, kurių nežinau. Po susitikimo padarysiu sprendimą. Nedarysiu kol kas nieko skuboto, kas galėtų griauti valdančiąją koaliciją ar daryti įtaką Vyriausybės stabilumui. Dabar reikia priimti pačius svarbiausius įstatymus iki gruodžio 17 dienos“, – sakė S. Skvernelis, kalbėdamas apie kitų metų biudžeto projektą.

Paprašytas patikslinti, ministras pirmininkas tikino, kad nemato jokio konflikto su prezidentu, dėl to šiuo poelgiu jis ir negalėtų būti pagilintas.

S. Skvernelis sakė, kad naujojo ministro atsilaisvinusiai Ekonomikos ir inovacijų ministerijos vadovo pozicijai bus pradėta ieškoti jau tik priėmus kitų metų biudžetą. O kalbos apie tai, kad ši ministerija bus jungiama su Energetikos, nėra teisinga, ministro paieškos bus.

Atsakymai dėl kelio

Vėliau premjerui teko atsakyti į klausimus susijusius su prie jo namų esančio kelio asfaltavimu. Jo buvo klausiama, ar buvo premjero ar jo aplinkos pokalbiai su Vilniaus rajono savivaldybe. Premjeras sakė, kad į situaciją nesikiš.

„Aš vertinu situaciją taip, kad bendruomenė prisidėjo savo veiksmais ir lėšomis, kad tas kelias, kurio laukė 5 kaimai 30 metų, būtų pradėtas renovuoti. Nes iki šiol, nesikišu ir nesikišiu į problemas“, – aiškino Vyriausybės vadovas.

„Vilniaus rajono savivaldybė nusprendė, kaip tas lėšas skirti ir kaip prioritetizuoja kelius. Manau, kad gyventojai prisideda savo veiksmais“, – aiškino premjeras. Pridurdamas, kad tikrai nežinojo apie šio sprendimo priėmimą.

„Kaip aš galiu žinoti, koks yra savivaldybės tarybos sprendimas. Aš nežinojau. (…) 18 savivaldybių yra skirta papildomai, o sprendimai priimti 2015 metais, vadovaujant Algirdo Butkevičiaus Vyriausybei, kad tiems rajonams, kurie nebeturės kitoje finansinėje perspektyvoje europinės paramos, joms skirti vietinės reikšmės keliams po 10 procentų kiekvienais metais“, – Vyriausybėje sakė premjeras.

Iškilo daug klausimų

Per tą laiką, kol premjeras turėjo laikiną nedarbingumą, kilo ne vienas klausimas, į kurį S. Skverneliui teko atsakyti.

Prezidentas Gitanas Nausėda jau pareiškė, kad nepasitiki į ne vieną skandalingą istoriją įsivėlusiu susisiekimo ministro J. Narkevičiumi. Pats ministras nesitraukia, sako, kad dar kalbėsis su valdančiaisiais ir premjeru.

Andrius Palionis

Premjerui teks atsakyti į žiniasklaidos klausimus dėl prie paties premjero namų esančios gatvės asfaltavimo, kuriai lėšų skyrė pati Vyriausybė.

Premjero atstovai pareiškė, kad jei premjeras būtų žinojęs, kad lėšos skiriamos konkrečiai jo gatvės remontui, nuo balsavimo jis būtų nusišalinęs.