„Lietuvos bankas yra prižiūrinti institucija, tikiuosi taip pat pasimokė iš krizės. Manau, kad jau kiti žmonės ten bent jau ateityje dirbs. Tikiuosi, kad Vitas Vasiliauskas kažkada bus pakeistas, nes jis nėra tinkamas Lietuvos banko vadovas. (...) Žmonės turi patirties ir yra atsakingi. Beje, krizės tyrimo metu buvo atėjęs ne vienas žmogus, kuris yra dirbęs banke ir suvokia tą atsakomybę ir sudėtingumą, taip kad turime žmonių, reikia leisti jiems dirbti“, – kalbėdamas apie korupcijos rizikas valstybiniame banke, jei šis būtų įsteigtas, „Žinių radijo“ laidoje „Dienos klausimas“ sakė S. Jakeliūnas.

Kaip ELTA jau rašė, Seimo Biudžeto ir finansų komitetas (BFK) atliko 2008-2009 metų ekonominės krizės priežasčių tyrimą.

Krizės tyrėjai siūlo atlikti galimybių studiją dėl komerciniais pagrindais veikiančio valstybinio banko, kuris būtų orientuotas į bazinių finansinių paslaugų paketą, gyventojų, verslo, valdžios sektoriaus kreditavimo ir kitų finansinių paslaugų suteikimą.

Prezidentas Gitanas Nausėda interviu portalui DELFI teigė, kad dabartinėje konkurencinėje aplinkoje mokesčius bankai galėtų mėginti perkelti į palūkanas, todėl vertėtų galvoti apie valstybinio komercinio banko steigimą.