„Manome, kad mūsų valdžia turėtų bendrauti ir kalbėti su mūsų rangovinėmis įmonėmis, asociacijomis, o ne taip, kaip darė buvęs ministras, laikė per atstumą. (...) Gaila, kad dabar tos visos smulkmenos neleidžia normaliai dirbti. Žinoma, čia yra jo ir asmeninių problemų. Norėtųsi, kad jos greičiau pasibaigtų, išsispręstų ir galėtume tvarkingai spręsti Lietuvai aktualius klausimus.

Mes irgi suprantame, kad ne taip greitai yra išspręsti tuos dalykus, kurie mums aktualūs. Ir ministrui reikia ir įsigilinti, išklausyti visas puses“, – Eltai sakė R. Gradauskas.

Jo teigimu, kol kas kelininkai su J. Narkevičiumi turėjo vieną susitikimą, per kurį buvo pristatyta rangovų dabartinė situacija.

„Per tą laiką turėjome susitikimą su pačiu ministru, kuriam išsakėme rangovų situaciją, kuri susidarė po trijų metų ministro Roko Masiulio vadovavimo. Situacija pas mus sektoriuje yra tragiška, neperdedu. Dar taip nėra buvę. 4 įmonės bankrutavo, kai kurios turi stažą ir po 50 metų. 4 įmonės yra restruktūrizuojamos, taip pat nežinia kuo gali baigtis. Iš mūsų tokio sektoriaus, kur iš viso aktyvių rinkos dalyvių skaičius yra apie 35, ir kai iš jų 8 jau rodo požymius išėjimo iš rinkos, bankrutuoja, tai akivaizdžiai parodo, kad nėra gera situacija“, – teigė asociacijos vadovas.

Anot R. Gradausko, susisiekimo ministras sutiko, kad šiuo metu su kelininkais yra apie ką pasikalbėti.

„Visi perlenkimai dėl darbų taupymo, nesirūpinimo gavimo pinigų kelių tiesimo darbams, specialus stabdymas, konkursų neskelbimai privedė prie tokios apgailėtinos situacijos. Naujasis ministras sutiko, kad yra dėl ko labai rimtai pasikalbėti, nes viskas surišta su darbo vietomis, mokesčių mokėjimu“, – Eltai sakė R. Gradauskas.

ELTA primena, kad prezidentas Gitanas Nausėda pastarąjį trečiadienį žurnalistams pareiškė suteikiąs susisiekimo ministrui laiko ištaisyti padarytus sprendimus, kitu atveju prezidentas žadėjo kalbėtis su ministru pirmininku Sauliumi Skverneliu.

Visuomenėje pasipiktinimo susilaukė J. Narkevičiaus sprendimas spalio pabaigoje atleisti „Lietuvos pašto“ valdybą, ažiotažas kilo ir po to, kai „15min.lt“ pasirodė informacija, jog komandiruotės Abu Dabyje metu ministras už vakarienę nemokėjo iš jo komandiruotei skirtų pinigų, bet pasinaudojo ministerijai pavaldžių įmonių lėšomis.

Praėjusią savaitę portalas „15min.lt“ taip pat paskelbė, kad J. Narkevičiui, kaip Seimo nariui skirtame bute Seimo viešbutyje gyvena jo dukra Karolina Narkevič.

Šią savaitę LRT radijas paskelbė turįs informacijos, kad, naudodamasis nemokamomis Seimo viešbučio paslaugomis, susisiekimo ministras su žmona visgi užsiima ir butų nuoma sostinėje.

Galiausiai LNK laida KK2 gavo net kelis pranešimus, kad Trakų rajone, Gilūšio ežere, ministras taip pat galimai vykdė neteisėtą žvejybą, brakonieriavimą.

Paklaustas, ar prezidentui pareiškus nepasitikėjimą J. Narkevičiumi, jis galėtų toliau likti poste, „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis atsakė, kad tai yra premjero S. Skvernelio prerogatyva.

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė teigia, kad į skandalus įklimpęs susisiekimo ministras J. Narkevičius turi trauktis arba jam Seime bus surengta interpeliacija.