V. Sinkevičius nesiėmė vertinti, kas galėtų jį pakeisti ministro poste, motyvuodamas, kad tai yra premjero prerogatyva.

„Liko apie devyni mėnesiai ir jie bus labai sunkūs, nes tai yra rinkiminiai mėnesiai. (...) Tai numeris vienas yra, kad žmogus greitai, efektyviai tęstų ir pabaigtų Vyriausybės programoje apsibrėžtus tikslus ir darbus“, – LRT penktadienio vakarą sakė V. Sinkevičius.

„Labai svarbu bus palaikymas Seime ir palaikymas Vyriausybėje tarp kolegų, todėl labai svarbu, kad ateinantis žmogus sugebėtų turėti tą palaikymą, nes kitaip bus labai sudėtinga priimti reikalingus sprendimus“, – pridūrė jis.

V. Sinkevičius kartu suabejojo galimybe sujungti Ekonomikos ir inovacijų ministeriją su Energetikos ministerija. Pasak jo, tokiai jungtinei ministerijai vadovauti ateitų žmogus „arba iš energetikos, arba iš ekonomikos ir turės vieną ar kitą preferenciją“, tad viena iš sričių nukentės.

„Ateityje, uždarius (Ignalinos – BNS) atominę elektrinę, galų gale „kabantis“ Astravo klausimas, sėkmingai pereinant prie Europos Sąjungos tikslų žiedinės ekonomikos, atsinaujinančios energetikos, galbūt pasidarius studiją, galima būtų Energetikos ministeriją jungti su Aplinkos ministerija. Tai yra bent jau mano tokia įžvalga“, – sakė V. Sinkevičius.

BNS penktadienį skelbė, kad dėl premjero Sauliaus Skvernelio nedarbingumo V. Sinkevičius iš ministro pareigų bus atleistas šeštadienį. Sekmadienį jis tampa eurokomisaru ir nebegali eiti jokių kitų pareigų.

29-erių V. Sinkevičius Europos Komisijoje bus atsakingas už aplinką, vandenynus ir žuvininkystę.