„Čia yra smulkmena, čia gyvenimiška situacija, čia žmogiškai reikia pažiūrėti. Jeigu mes kalbame apie 20 eurų pietus, o kažkas vagia 100 mln. eurų iš valstybės, tai ministras turi ten koncentruotis, o kažkas bando nukreipti dėmesį“, – naujienų portalo alfa.lt vaizdo konferencijoje penktadienį sakė V. Tomaševskis.

„Atsakymų čia nebus. Čia yra niekai ir smulkmenos, mes turime koncentruotis į svarbius reikalus“, – teigė jis.

Klausinėjamas apie J. Narkevičiaus pietus už pavaldžių įstaigų lėšas ir gyvenimą Seimo viešbutyje, Lenkų rinkimų akcijos pirmininkas užsiminė, kad nemokamai valgo ar į panašias situacijas dėl viešbučio yra pakliuvę ir kiti politikai.

Galiausiai jis tvirtino šiomis temomis nebekalbėsiąs: „Aš turiu tikslą pakelti pensijas, kad nemokami vaistai būtų, kad vaiko pinigai (augtų), mes tai darome, o čia yra jerunda (niekai)“.

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį paragino trauktis susisiekimo ministrą iš pareigų, nes jis prarado jo pasitikėjimą.

V. Tomaševskis kartojo, kad J. Narkevičius atsistatydinti neturi ir kad prieš jį vykdomas organizuotas puolimas.

J. Narkevičius pastaruoju metu sulaukė kritikos dėl „Lietuvos pašto“ valdybos atleidimo, vizito Jungtiniuose Arabų Emyratuose, pietų valstybės įmonių sąskaita Dubajuje ir Minske, dėl lėšų skyrimo asfaltuoti gatves savo rinkimų apygardoje ir prie premjero Sauliaus Skvernelio namų, taip pat dėl gyvenimo Seimo viešbutyje aplinkybių.