Kalbėdama apie Susisiekimo ministrą J. Narkevičių ir tai, kas šiuo metu vyksta Lietuvos Lenkų rinkimų akcijos-krikščioniškų šeimų sąjungoje, pašnekovė sakė, jog visiškai akivaizdu, jog ten esantys žmonės – nekompetentingi.

„Jie yra komiški personažai. Kaip jaunimas sako, pykt negali, nes tiesiog blogai. Visiškai analogiška ir p. Tamošiūnienė, etikos komisijai vadovavo, ji net nesuprato, kas yra moralinės dilemos“, – kalbėjo A. Maldeikienė.

Jos teigimu, dėl padėties, susiklosčiusios su J. Narkevičiumi, atsakomybę prisiimti turėtų prezidentas Gitanas Nausėda.

„Ar prezidentas, prieš skirdamas, neturėtų pasidomėti, ką kalba parlamento narys? Juk jis neatsirado kaip triušis iš skrybėlės. Visada jis buvo. Tai kaip buvo galima tokį žmogų skirti?“ – kalbėjo EP narė.

Politikės manymu, dabartinė prezidento pozicija – tėra reakcija į smukusį reitingą.

A. Maldeikienė sakė įžvelgianti problemą rinkėjuose – esą tai, ką dabar matome politikoje atsitinka dėl jų nežinojimo. „Rinkėjai eidami pas gydytoją juk pasitikrina, ar jis diplomą turi, ar jis kažką operavo. O į politiką ima bet ką“, – teigė ji.

EP narė tikino, jog tai, kas šiuo metu vyksta, nėra skandalas. Ji sakė, jog tai – neįtrauki visuomenė.

„Turime grupių, kurios metų metais kenčia. Neįgaliųjų padėtis – košmaras. Turime tikrai gerą onkologinių ligų gydymo sistemą, ir ji absoliučiai europinio lygio, bet kiai kurių ligų, kiuros ne tokios garsios ir ne taip gražiai atrodo, mes visai neturim. Atiduodam neįgaliesiems skirtus pinigus verslininkams, kurie juos išnaudoja. Mes sukūrėm labai neteisingą visuomenę. Mes leidžiam, ūkininkui nemokėti savo vaikų mokytojai ir savo vaikų gydytojui, nes mes jam sumažinom mokesčius, nes jam sunku, nes jis, matote, anksti keliasi. Tai aš jiems sakau – bet gydytojai net negula, nes jie tiesiog laukia ligoninėse“, – kalbėjo A. Maldeikienė.

Jos teigimu, problema yra ta, kad visi nori įtikti visiems.

„Politikoje visiems geras nebūsi. Paklauskite, kam atstovauja konservatoriai – visiems, kam socdemai? Visiems. Dėl to mes turime gilią politinę krizę ne dabar – ji tik dabar pradeda lįsti. Vieną gražią dieną mokytojos mokykloje nebus. Ir tai bus ne streikas. Tiesiog mano karta, o man jau virš 60, yra pagrindiniai mokytojai Lietuvos mokyklose pagal skaičių, jaunimo ten nėra“, – tikino politikė.

Paklausta, ar šiuo metu politikoje turime lyderių, A. Maldeikienė sakė, kad ne. Jos manymu, taip yra dėl to, kad šalies politinė problema – intelektualinė krizė. „Čia nėra intelektualaus kalbėjimo, nėra proto“, – sakė ji.

Dėl to, jog vakar Seimas pradėjo svarstyti 3 proc. ribą partijoms ir 5 proc. koalicijoms ir ar tai atvers kelią didesnei demokratijai, pašnekovė sakėm jog tai, kas dabar vyksta, nėra demokratija.

„Demokratija yra apie problemų sprendimą, o čia yra draskymasis, kuris gaus didesnį kaulą. Čia šunų kova prie būdos. Jei dėl ko nors gėda, tai už konservatorių partiją, kurie tikrai turi intelektualių žmonių, bet arba jų neišstato tinkamoj šviesoj, arba irgi įsileidžia į šunų kaulų dalybas“, – kalbėjo pašnekovė.

Paklausus, ar ji nusivylusi dėl tokios padėties, ji nedaugžodžiavo: „Aš nenusivylusi, nesu ta kvaila rinkėja, kuri turi kažkokių vilčių ir po to turi nusivylinėti. Aš tiesiog neteku už vyrų, kurie to neverti.“