„Aš manau, kad mes turime nuostabų dalyką – parodyti, kad šitoje šalyje žmonės turi empatijos. Mūsų ligos yra sunkokai palyginamos. Taip man irgi yra vėžys, aš irgi gydausi. Bet visa ta chemoterapija (…) yra kitokia, aš kol kas nematau, dėl ko aš negalėčiau dirbti nei vienos dienos. Pono Skvernelio situacija tikriausiai yra sudėtingesnė“, – interviu laidai DELFI Diena sakė A. Maldeikienė.

Pasak politikės, tai ypač svarbu, jei mes skelbiamės esą katalikiška šalimi.

„Ką sako katalikų Bažnyčia ir Kristus: „kiekviename ligonyje tu matai Dievą“. Ponas Tapinas geriau pasirūpintų savo daugeliu dalykų, ką jis ten nusipeza dažnai. Prikišinėti žmogui ligą yra labai negražu“, – piktinosi A. Maldeikienė.

Maldeikienė: ministrų kabineto kokybė dėl ligos nepablogėjo

Politikės nuomone, Ministrų Kabineto darbo kokybė nepablogėjo dėl to, kad S. Skvernelis susirgo.

„Ne, jis tiesiog toks yra. Šitos šalies problema yra ne tai, kad jos vadovai kartais suserga. Čia kaip tik yra geras būdas pasižiūrėti, kad žmonės serga, jie kovoja su liga. Tai yra jaunas tėtis, jis turi mažų vaikų, jis bando eiti ir kovoti. Aš net pasidariau su juo nuotraukas, kur mūsų galvos yra lygiai vienodos, mano ir jo – vienodai be plaukų, norėdama jį paremti (…).

Kabinetas intelektualiai toks buvo visada. Jis susilpnėjo atsiradus poniai Tamašunienei ir ponui Narkevičiui. Bet mano nuomone jis yra intelektualiai silpnas dėl to, kad jame didelį vaidmenį vaidina – ir tai neturi ryšio su liga – tas žmogus , kuris yra šalia – ponas Stončaitis. Tai yra militarizuoto klausimų sprendimo kelias“, – sakė A. Maldeikienė.

Politikės įsitikinimu, ministrų kabinete nėra nė vieno lyderio.

„Ponas Skvernelis irgi nėra lyderis“, – sakė A. Maldeikienė.

Pasak jos, šalyje, kur vykdomoji valdžia yra svarbiausia, premjero pareigas esamoje situacijoje turėtų užimti Ramūnas Karbauskis.

„Tada tauta labai greitai suprastų, kad ponas Karbauskis tarp moterų seniai pasiklydęs, ir ambicijų, papezėjimų, kad mane skriaudžia nes aš kolūkio pirmininko sūnus. (…) Ponas Skvernelis turi per daug auklių. Tai yra sistemos problemos. Neatjungtos grandys. Seimas – valdančioji dauguma turėtų prisiimti atsakomybę už tai, kas vyksta“, – sakė A. Maldeikienė.

Pasak jos, tokios situacijos sprendimas yra vienas – rinkimai.

Įvertino LLRA parlamentarų ir konkrečiai Narkevičiaus elgesį

Kalbėdama apie susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus problemas, politikė tiesiog konstatavo, kad tai yra komiškas politikas, kaip ir kiti jo kolegos iš Lietuvos lenkų rinkimų akcijos Seime.

„Aš šalia jų sėdėjau Seime, jie yra komiški personažai“, – sakė A. Maldeikienė.

Politikės nuomone, dabartinėje situacijoje atsakomybę turėtų prisiimti prezidentas.

„Ką prezidentas negyveno šitoje šalyje, ir nematė kas ten yra? (…) Tai gi – parlamento narys, nebuvo gi triušis iš skrybėlės tas ponas Narkevičius. Jis visada toks buvo. (…) Prezidentas tada tegul prisiima atsakomybę, kad jis padėjo saugoti bet kokiomis sąlygomis šitą daugumą“, – sakė A. Maldeikienė.

Politikės įsitikinimu, šioje situacijoje svarbiausias klausimas – ką sau galvoja rinkėjai, balsuodami už tokius žmones. Jos manymu, tautinių mažumų gausiai gyvenantiems regionams reikia daugiau dėmesio ir švietimo.

„Žmonės nėra kvaili, mes tiesiog politiką pavertėme pasilinksminimo žaisliuku kartais labai ciniškiems – nors šiuo konkrečiu atveju labai ribotiems žmonėms“, – sakė A. Maldeikienė.