„Jeigu man nepavyktų pasiekti šito susitarimo, esu pasirengęs už tai atsakyti ir jeigu reikės pasitraukti“, – sakė švietimo, mokslo ir sporto ministras, pabrėždamas tikįs, kad susitarimas bus pasiektas.

Penktadienį į posėdį susirinko Kolektyvinio darbo ginčo komisija, nagrinėjanti 4 švietimo profesinių sąjungų reikalavimus, dėl kurių nesutarus profsąjungos turės teisę skelbti tikrąjį streiką. Reikalavimus iškėlė Lietuvos švietimo ir mokslo profesinė sąjunga, Švietimo ir mokslo profesinė sąjunga „Solidarumas“, Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimas, Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“. Jos reikalauja, kad būtų vykdomi šių metų vasarą parengto 2017 m. Lietuvos švietimo ir mokslo kolektyvinės sutarties pakeitimo projekto sutarimai dėl mokytojų atlyginimų.

Komisiją sudarė profesinių sąjungų, Finansų ministerijos, Socialinės apsaugos ir darbo, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijų atstovai.
Praėjusią savaitę švietimo profesinės sąjungos atmetė siūlymą persvarstyti šios sutarties pakeitimo projektą. Profsąjungos pasisakė liekančios prie vasarą pagal Vyriausybės viešojo sektoriaus darbuotojų finansavimo strategijos projektą parengto varianto.

Norint įgyvendinti sutarimų su profesinėmis sąjungomis nuostatas, 2020 m. iš valstybės biudžeto iš viso reikėtų 117 mln. Eur.