Prokuratūra 2015 metų spalį vykusį interviu LNK televizijos laidai traktuoja kaip E. Masiulio priimtą nematerialų kyšį.

Šis interviu buvo transliuotas sekmadienį po politiko perrinkimo Liberalų sąjūdžio lyderiu.

„Laida buvo susijusi su tuo, kad Liberalų sąjūdis, tuo metu įtakinga ir populiari kylanti jėga, organizavo savo partijos vidaus rinkimus. Buvo tokios įdomios peripetijos, kas juos laimės“, – Vilniaus apygardos teisme sakė T. Dapkus, šiuo metu dirbantis žiniasklaidos grupėje „Lietuvos rytas“.

Liberalų sąjūdžio pirmininko rinkimuose tuo metu varžėsi E. Masiulis ir Antanas Guoga.

T. Dapkus teigė, kad interviu buvo įrašytas prieš pirmininko rinkimus, tačiau politiko klausta apie E. Masiulio pergalę, nes tarp liberalų tvyrojo nuojauta, jog laimės būtent jis.

Anot žurnalisto, jeigu E. Masiulis nebūtų laimėjęs, su klausimais apie pergalę rinkimuose susijusi laidos ištrauka būtų iškirpta ir netransliuojama.

T. Dapkus teigė, kad E. Masiulis nenorėjo eiti į minimą laidą, nes ruošėsi suvažiavimui, tačiau jam pavyko parlamentarą įtikinti.

„Sekmadienį jis kategoriškai negalėjo, tai aš paprašiau, kad mes įrašytumėme laidą anksčiau“, – kalbėjo jis.

Žurnalistas taip pat pabrėžė daręs interviu su visų politinių partijų lyderiais ir būtų kalbinęs A. Guogą, jeigu šis būtų išrinktas.

T. Dapkus sakė prieš interviu su E. Masiuliu kalbėjęs apie jį su byloje teisiamu buvusiu „MG Baltic“ viceprezidentu, koncerno žiniasklaidos grupės vadovu Raimondu Kurlianskiu, nes jis buvo gerai informuotas apie aktualijas, turėjo daug informacijos ir ryšių.

Tačiau T. Dapkus tvirtino, kad R. Kurlianskis jam nenurodinėjo kalbinti Liberalų sąjūdžio vadovą.

„Per šitą laikotarpį, kai aš dirbau toje grupėje, žiniasklaidos vadovų elgesys buvo korektiškas ir buvo pagarbiai žiūrima į žurnalistus“, – kalbėjo žurnalistas.

Politinės korupcijos byloje R. Kurlianskis kaltinamas kyšių davimu politikams už naudingų sprendimų priėmimą.

Byloje taip pat kaltinami E. Masiulis, buvęs Seimo narys liberalas Šarūnas Gustainis ir eksparlamentaras, buvęs „darbietis“ Vytautas Gapšys. Seimo narys Gintaras Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu, nesant kyšininkavimo požymių.

Kaltinimai byloje oficialiai pateikti ir pačiam koncernui „MG Baltic“, Darbo partijai bei Liberalų sąjūdžiui.

Nė vienas iš kaltinamųjų savo kaltės nepripažįsta, jie sako, kad teisėsaugos tyrimas vykdytas tendencingai.