„Mes prisidedame prie Ukrainos išreiškiant nusivylimą dėl „Apple“ sprendimo Krymą priskirti Rusijai“, – savo „Twitter“ paskyroje ketvirtadienį paskelbė ministras.

„Mes reikalaujame „Apple“ pakeisti šią neišmanėlišką poziciją, nes status quo Kryme nepasikeitė: jis vis dar okupuotas Rusijos, tai – Ukrainos žemė, šiame kare vis dar miršta žmonės“, – teigė jis.

Ukraina trečiadienį pasmerkė „Apple“, kuri sutiko savo produktuose Maskvos aneksuotą Ukrainos Krymo pusiasalį įvardyti kaip Rusijos teritoriją.

Kijevas pareiškė, kad šiai kompanijai „nė velnio nerūpi“ Ukrainos žmonių skausmas.

Nuo trečiadienio Krymas ir jo didžiausi miestai Sevastopolis bei Simferopolis „Apple“ žemėlapiuose ir orų prognozių programėlėje, jeigu jie yra atidaromi Rusijoje, yra žymimi kaip priklausantys Rusijai.

Maskva spaudė užsienio kompanijas pripažinti šį Juodosios jūros pusiasalį integralia Rusijos teritorijos dalimi.

Kita technologijų milžinė – „Google“ – savo žemėlapiuose nevaizduoja Krymo kaip priklausančio Rusijai arba Ukrainai.

Rusija aneksavo Krymą 2014 metų kovą po tarptautinės bendruomenės nepripažinto referendumo, įvedusi į pusiasalį savo specialiąsias pajėgas, kad perimtų pagrindines institucijas ir kariuomenės bazes.

Šis žingsnis buvo atliktas Kijeve įvykus provakarietiškai Maidano revoliucijai, kai per gatvės protestus buvo nuverstas ir iš šalies pabėgo tuometinis Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius.

Ukraina laiko Krymą okupuota savo teritorija, o Europos Sąjungos valstybės ir JAV dėl jos aneksijos įvedė sankcijas Rusijai.