„Šią minutę apie atstatydinimą niekas negalvoja, kadangi nėra tam priežasčių. Yra tam tikras sukurtas ažiotažas, bandymas verslo struktūrų kartu su politinėmis partijomis paveikti valdančiąją daugumą, sudaryti krizę“, – BNS ketvirtadienį teigė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) lyderis.

„Čia buvo sukūrimas tokios situacijos, kad reikia išsakyti poziciją, o priežasčių tam per daug nėra. Bet yra palaikymas daugumos, yra palaikymas ministro pirmininko – tai daug svarbiau (...) jis palaikė ir ministrą, ir jo sprendimus“, – teigė V. Tomaševskis.

Iš pareigų trauktis J. Narkevičių ketvirtadienį paragino prezidentas Gitanas Nausėda – pasak jo patarėjo, ministras prarado šalies vadovo pasitikėjimą dėl neišspręstų ir gilėjančių asmeninių problemų, keliančių grėsmę visos vyriausybės darbui.

J. Narkevičius pastaruoju metu sulaukė opozicijos kritikos dėl Lietuvos pašto valdybos atleidimo, vizito Jungtiniuose Arabų Emyratuose, pietų valstybės įmonių sąskaita Dubajuje ir Minske, kai kurių kelių tvarkymo finansavimo ir gyvenimo Seimo viešbutyje aplinkybių. Opoziciniai liberalai ir socialdemokratai inicijuoja J. Narkevičiui interpeliaciją.

V. Tomaševskis atkreipė dėmesį, kad prezidento žodžius dėl nepasitikėjimo ir raginimą trauktis išsakė ne pats G. Nausėda, o jo patarėjas.

„Čia yra labai didelis skirtumas, nes jei situacija būna vienareikšmiška, kalba pats šalies vadovas. Aišku, kad Prezidentūra turėjo reaguoti, kadangi yra labai didelis ažiotažas sukurtas, dirbtinai sukurtas, kaltinimai yra paneigti, kažkokios smulkmenos ištaisytos, pinigai grąžinti“, – tikino politikas.