„To klausimo mes nenagrinėjome, neturime tam laiko ir jokios diskusijos tuo klausimu nėra, nes šiai dienai biudžetas yra svarbiausia. (...) Priimsime biudžetą, gal būt prieisime prie šito klausimo. Dabar iš tikrųjų laikinai gali pavaduoti ir kitas ministras, ir jį pavaduos. Dabar jokio gaisro nėra ir jokios problemos nėra“, - ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Jis taip pat teigė, kad gali būti labai rimtai svarstomas ekonomikos ir inovacijų bei energetikos ministerijų sujungimas.

„Visko gali būti, aš negaliu atsakyti į šitą klausimą. Jeigu šnekėti apie mūsų programą, ten yra rašoma, kad gali būti jungiamos ministerijos. Bet programa yra programa, o realybė yra kitas dalykas. Nenorime skubotų sprendimų, bet gali būti, kad tas klausimas dėl jungimo bus svarstomas tikrai labai rimtai“, - sakė R. Karbauskis.

Dar 2016 metų lapkričio mėnesį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, kuri po Seimo rinkimų derėjosi dėl valdančiosios koalicijos sudarymo, kalbėjo apie ketinimus sujunti energetikos ir ūkio ministerijas, primena ELTA.

"Mes svarstome apie tam tikrų funkcijų konsolidavimą", - 2016 m. lapkričio 7 d. žurnalistams yra sakęs tuomet kandidatas į premjero postą Saulius Skvernelis.

Energetikos ministerija buvo įsteigta po Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo.

1990 m. spalio 22 d. Vyriausybės nutarimu buvo patvirtinti Energetikos ministerijos nuostatai.

Ši ministerija buvo panaikinta 1997 m. gegužės 1 d., jos funkcijų vykdymas buvo perduotas Ūkio ministerijai.

Energetikos ministerija buvo atkurta 2009 m. sausio 27 d., reformavus Ūkio ministeriją (ji liko atsakinga už verslą, inovacijas ir investicijas).

Kaip ELTA jau skelbė, prezidento patarėjas Povilas Mačiulis sako, kad yra svarstoma ekspremjero Algirdo Butkevičiaus kandidatūra užimti ekonomikos ir inovacijų ministerijos vadovo kėdę. Tačiau, akcentuoja jis, tai nėra vienintelis pretendentas perimti ministrų kabineto portfelį, likusį laisvą „valstiečiui“ Virginijui Sinkevičiui tapus Europos Komisijos nariu.