„Protestai tampa madinga bandymo susikalbėti su valdžia forma ir jie tarsi nuvėsta. (...) Niekas nebebijo. Pernai duoti pažadai mokytojams buvo labai rimti, šiemet jie tiesiog nevykdomi ir pasakoma, kad nėra biudžete pinigų (...). Komunikacine prasme toks yra mišrainės efektas kuriamas, kai painiojamos priežastys su pasekmėmis, valdžia imasi formatų kalbėjimosi tokių, kokie turėtų supurtyti, bet prie jų priprantama.

Kai priprantama, mūsų rinktai valdžiai nėra baisu mūsų krutėjimas ir judėjimas, nes jie žino, kad kartą išeisime į gatvę ir grįšime namo žiūrėti televizoriaus arba į internetus sulysime“, – „Žinių radijo“ laidoje „Ryto espresso“ teigė L. Kontrimas.

ELTA primena, kad antradienį į šalies kelius protestuoti išvažiavo šalies ūkininkai. Tuo tarpu trečiadienį savo nepasitenkinimą valdžios sprendimais išreiškė ir šalies vežėjai.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija (LPSK) ir Vairuotojų profesinė sąjunga, reaguodamos į vežėjų asociacijos „Linava“ protestą, trečiadienį rengė kontraprotestą prie Vyriausybės, kad parodytų darbdaviams, jog Vyriausybės priimtas nutarimas, kuriuo nuo kitų metų 28 proc. keliamas bazinis komandiruojamų darbuotojų atlyginimas, yra būtinas ir logiškas žingsnis.

Taip pat trečiadienį Vinco Kudirkos aikštėje buvo rengiama protesto akcija, kurioje Vilniaus universiteto rektorius Artūras Žukauskas visiems, palaikantiems akademinę bendruomenę, diplomus įteikė „Už Ačių". Anot rektoriaus, akcija skirta atkreipti dėmesį į tai, kad aukštasis mokslas, generuojantis milžinišką grąžą valstybei, yra virtęs paskutiniu šalies prioritetu.

Ketvirtadienį visoje Lietuvoje prasidės daugiausiai švietimo darbuotojų vienijantis Lietuvos švietimo ir mokslo profesinės sąjungos (LŠMPS) inicijuotas mokytojų streikas dėl neįgyvendintų Vyriausybės pažadų kelti mokytojams atlyginimus.