Pats E. Jedinskis, KK2 žurnalisto paklaustas, kas yra mergina, su kuria rytais jis palieka Seimo viešbutį, tikino jos nežinantis.

Vaizdo įraše taip pat matyti, kaip išvykdamas iš Seimo viešbučio aikštelės politiko sūnus sukelia avariją ir žurnalistams teigia, jog „turi važiuoti“.

LNK laidos pranešime spaudai teigiama, kad žurnalistai net kelias dienas ankstyvais rytais stebėjo Seimo viešbučio kiemą.

„Buvo gauta informacija, kad parlamentinėmis privilegijomis – Seimo viešbučiu – nelegaliai naudojasi Seimo nario Zbignevo Jedinskio sūnus Edvardas.

Žurnalistinio tyrimo metu Edvardas Jedinskis, kuris yra Švenčionių mero Rimanto Klipčiaus patarėjas, buvo nufilmuotas du kartus. Abu kartus iš Seimo viešbučio jis išėjo su ta pačia mergina. Užkluptas filmavimo kamerų, Edvardas Jedinskis žurnalistams neigė gyvenantis Seimo viešbutyje, neigė pažįstantis merginą, su kuria buvo nufilmuotas, nors KK2 laida Edvardą ir juodaplaukę jo palydovę užfiksavo važiuojančius tuo pačiu automobiliu“, – rašoma pranešime spaudai.

Galų gale, rašoma pranešime, Edvardas Jedinskis sutiko su žurnalistais pasikalbėti, tačiau prieš tai esą pasakė, kad turi perstatyti savo automobilį Honda CRV.

„Įsėdęs į automobilį politikas atbuline eiga spruko nuo žurnalistų. Sprukdamas nepataikė į išvažiavimą ir atsitrenkė į kelio atitvarą – šlagbaumą.

Padaręs eismo įvykį ir suniokojęs Seimo turtą, Edvardas Jedinskis sustojo, apžiūrėjo sulamdytą šlagbaumą, apžiūrėjo savo automobilį ir į kameras pažadėjo nedelsiant skambinti policijai ir pranešti apie eismo įvykį. Tačiau Seimo nario sūnus žodžio ir vėl nesilaikė. Nieko nelaukdamas spruko iš įvykio vietos“, – rašoma laidos pranešime spaudai.

Policiją iškvietė patys žurnalistai.

DELFI primena, kad pirmadienį Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos nario Zbignevo Jedinskio sūnus Edvardas sukėlė avariją ir pasišalino iš įvykio vietos.

Incidentas įvyko Seimo viešbučio kieme, kuomet politiko sūnų bandė filmuoti žurnalistai, pranešė LRT radijas.

Kaip skelbė LRT radijas, įtariama, kad parlamentaro sūnus gyvena tėvui skirtame bute Seimo viešbutyje. LRT radijo žurnalistė Asta Martišiūtė teigė, kad, pirminio šaltinio duomenimis, Z. Jedinskio sūnus Edvardas iš įvykio vietos pasišalino. Atvažiavusi policija jo nerado. Seimo kanceliarijai pristatyta pažyma apie turto sugadinimą.

„Kaltininkas iš eismo įvykio pabėgo, todėl policija atvykusi jo nerado ir tik pristatė pažymą dėl turto sugadinimo Seimo kanceliarijai (...) Teigiama, kad sūnus gyvena Seimo viešbutyje ir matomas ne vienas, o su mergina (...) Eismo įvykis tuomet, kai Seimo narys buvo užfiksuotas žurnalistų, išeinantis iš Seimo viešbučio. Jis bandė sprukti, ir dėl to įvyko avarija“, – teigė LRT radijas.

E. Jedinskis yra Švenčionių rajono savivaldybės mero patarėjas. Pagal Seimo statutą, Seimo narių artimieji gali gyventi šiuose butuose tik tada, kai juose gyvena patys parlamentarai.